22. apr
 
Alt av bordvifter er blåst vekk i varmen
Har du planer om å investere i en vifte for å kjøle deg ned? Da har du trolig et problem. De lokale butikkene er nemlig helt ribbet.

Publisert: 27.jul.2018 11:39
Oppdatert: 27.jul.2018 11:45

– Har dere vifte?

– Nei, beklager!

– Utsolgt?

– Meget!

HAs utsendte reporter vurderte å kjøpe med en etterlengtet bordvifte til redaksjonen, men det var lettere sagt enn gjort. Den ekstreme sommervarmen har gjort at nesten alt av vifter og klimaanlegg for lengst er utsolgt.

På Clas Ohlson på CC Hamar fant vi bare tomme hyller denne fredagen. Varmelamper og terrassevarmere var det derimot mer enn nok av …

Ved disken møter vi kunde Edle Solberg fra Ottestad. Også hun synes årets sommer begynner å bli i varmeste laget:

– For noen uker siden kjøpte jeg den siste vifta jeg fant, men den virket selvfølgelig ikke da jeg kom hjem, sukker hun.

– Hva gjør du da …?

– Jeg har heldigvis fått lånt meg en vifte, smiler hun.

Stor etterspørsel

Vegard Lilleøen bak disken sier butikken har vært mer eller mindre utsolgt for vifter siden midten av juni.

– Det har kommet inn en og annen leveranse med tre-fire nye vifter, men de har alle sammen blitt solgt samme dag. Etterspørselen er stor!

– Kommer det inn flere?

– Vi har ingen nye leveranser planlagt med det første, sier Lilleøen.

Også på A&B Jernvare er det helt tomt for snurrende vifter. Anders Peder Sølvsberg har i det minste fått installert et trivelig klimaanlegg som holder temperaturen på et fornuftig nivå inne i butikken, men han har ikke noe tilsvarende å tilby kundene.

– Alt er utsolgt; det lille vi hadde på lager forsvant allerede i mai. Vi får ikke tak i flere vifter. Her forleden var jeg i kontakt med seks-sju ulike leverandører, men alle var tomme, sier Sølvsberg.

Rekordsalg

Også hos Elkjøp går det unna. Fredag morgen sendte kjeden ut en pressemelding om at de i snitt på landsbasis selger ett kjøleprodukt i minuttet.

– Vi har aldri noensinne sett maken til salg av klassiske sommerlige sesongprodukter som vifter og aircondition. Det har tatt helt av! Nordmenn har gått mann av huse for å sikre seg kjølende elektronikkvarer, og lagrene våre er nå i ferd med å gå helt tomme, sier salgssjef for småelektriske varer hos Elkjøp Norge, Arnstein Værdal.

Etter å ha tatt en kikk på de nyeste salgstallene fra sommeren kan han slå fast et relativt hett faktum:

– Siden varmeperioden begynte her hjemme har vi på nordisk nivå faktisk solgt ett kjøleprodukt hvert eneste minutt vi har hatt åpent. Totalt sett har salget av denne typen produkter økt med nærmere 400 prosent dersom man sammenligner med de samme ukene i 2017, sier Værdal.

Han lover videre at kjeden skal jobbe på spreng for å skaffe til veie vifter og aircondition via «alle tenkelige kanaler».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke