22. feb
2026: Det er det tidligste et eventuelt nytt sykehus ved Mjøsbrua kan stå ferdig. Det forteller prosjektdirektør Roger Jenssen til HA.
 
Anslår fem års byggetid for nytt sykehus
Et nytt sykehus i Innlandet kan stå ferdig i 2026, men det vil fortsatt flyte mye vann under Mjøsbrua før alle detaljer er på plass i sykehussaken.

Publisert: 10.okt.2017 21:40
Oppdatert: 10.okt.2017 22:04

For det er ingen endelig avgjørelse om sykehusstruktur som blir vedtatt når Anne Enger og resten av styret samles rundt bordet i Brumunddal neste fredag. Styret skal komme med en innstilling til hva Sykehuset Innlandet ønsker å utrede videre, og så går sykehusprosessen videre til Helse Sør-Øst og Helse- og omsorgsdepartementet. Det er der beslutningen til slutt blir tatt.

– Men vi får selvsagt en videre rolle med sentrale personer, sier prosjektdirektør Roger Jenssen i Sykehuset Innlandet.

KAN BEGYNNE Å BYGGE i 2022

Jenssen vil ikke spekulere i hvor lang tid Helse Sør-Øst og departementet bruker på å behandle saken, men henviser til at Sykehuset Innlandet har fått signaler om åtte milliarder i investeringsmidler tidligst i 2022.

– Betyr det at spaden kan stikkes i jorda for et eventuelt nybygg ved Mjøsbrua samme år?

– Det kan det bety, men det er beskrevet som tidligst aktuelle tidspunkt. Samtidig jobber vi med en forutsetning om at det skal være mulig med oppstart i 2022, svarer Jenssen.

KAN VÆRE FERDIG i 2026

På forrige styremøte antydet styreleder Anne Enger at hvis det blir byggestart for et nytt hovedsykehus i 2022, så kan et sykehus stå ferdig i 2026.

– Er dette realistisk?

– 2026 er ikke urealistisk, hvis man bygger i ett trinn. Skal det bygges trinnvis, så kan byggetida bli lenger. Her er vi avhengig av hvilke beslutninger som tas, svarer prosjektdirektøren.

– Har man god eller dårlig tid hvis 2022 er målet?

– Man har den tida man trenger til et slikt prosjekt, men det er litt avhengig av hva styret beslutter neste fredag, sier Jenssen til HA.

– VIL TILLEGGES STOR VEKT

Mandag kveld varmet styret i Sykehuset Innlandet opp med seminar i Brumunddal, og skal man dømme etter meningsutvekslingen, blåser vinden mot Mjøsbrua.

25. september spurte HA styreleder Anne Enger om viktigheten av styrets innstilling 20. oktober.

– Det er klart, med så store prosesser som har vært lokalt, så er det selvfølgelig at vår utredning vil tillegges stor vekt. Det er jeg ikke i tvil om, svarte styrelederen.

HA har vært i kontakt med Helse Sør-Øst vedrørende svar om sykehusprosessen etter 20. oktober, men helseforetaket har ikke besvart vår henvendelse i løpet av mandag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no