22. apr
SIER NEI: Thomas Eriksen.
 
Ber Ringsaker si nei til datasenter

Publisert: 12.sep.2018 06:31
Oppdatert: 12.sep.2018 07:03

Thomas Eriksen (MDG) vil ikke ha et senter for datalagring på Rudshøgda.

Formannskapet i Ringsaker skal onsdag ta stilling til om kommunen skal kjøpe seg inn i selskapet Nordavind DC Sites AS for å komme i posisjon til å sikre etablering på Rudshøgda.

Thomas Eriksen mener etablering av denne typen kraftkrevende datasenter blant annet vil gi dyrere strøm. Derfor vil han si nei til rådmannens forslag.

– Fortell meg gjerne annerledes, men at vi vanlige folk kommer til å få dyrere strøm når slike kraftkrevende datasenter får dukke opp over hele landet, det trenger man ikke være teknisk ingeniør med fordypning i elkraft for å forstå, sier Eriksen.

Han minner om at vi har hatt en svært varm sommer:

– Vi har nok utfordringer med tomme vannmagasiner, enn at vi skal få enormt kraftkrevende datasenter også oppå de klimautfordringen vi står ovenfor, påpeker Thomas Eriksen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke