23. feb
FÅR JA: Planutvalgets flertall sa ja til Berteig-utvidelse etter en befaring i februar.FOTO: TROND LILLEBO
 
Frykter at Berteig-ja kan skape presedens

Publisert: 10.aug.2018 15:48
Oppdatert: 10.aug.2018 15:52

Fylkesmannen mener at ja til Asle Berteigs hytteutvidelse kan skape presedens langs Jessnesstranda.

Fylkesmannens bekymring kommer samtidig som han avviser en klage på planutvalgets vedtak om å la Asle Berteig utvide hytta til 180 kvadratmeter.

«I likhet med klager er Fylkesmannen bekymret for den langsiktige utviklingen langs Jessnesstranda dersom denne kun styres gjennom enkeltsaksbehandling basert på foreliggende planfaglig notat», skriver fylkesmann Sigbjørn Johnsen.

Fylkesmannen mener det er betenkelig og i strid med plan- og bygningsloven om Ringsaker kommune mener at den planfaglige vurderingen skal erstatte en revisjon av reguleringsplan for Jessnesstranda.

Fylkesmannen har under noe tvil kommet fram til å avvise klagen.

«Fordelene som her er knyttet til utbyggerinteressen og økt funksjonalitet ved bygningen, veier tyngre enn ulempene for omgivelsene og allmennheten», konkluderer Johnsen med.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke