21. mai
Seksjonssjef: Leidulf Mydland hos Riksantikvaren.
 
– Ikke i konflikt
Leidulf Mydland hos Riksantikvaren sier jernbanebyggingen ikke vil komme i konflikt med gravhaugen og husmannsplassen på Elvsholmen.

Publisert: 07.nov.2016 21:25
Oppdatert: 07.nov.2016 21:25

HA har spurt seksjonssjef Leidulf Mydland om hvorfor ikke Riksantikvaren har presisert kulturminneverdiene knyttet til Elvsholmen i sin høringsuttalelse til jernbaneplanene.

– Området som er under fredning på Elvsholmen, ligger nord for riksveg 25 på Midtstranda. Så vidt Riksantikvaren kan tolke foreliggende kart og tegningsmateriell, vil sporet på Rørosbanen gå helt sør på Midtstranda og ikke komme i konflikt med gravhaugen og husmannsplassen på Elvsholmen. Ifølge tegningshefte til saken er det snakk om en veiutvidelse som kan berøre området. Trolig vil denne kunne justeres slik at det både vil være mulig å få til en forbedret vei og sikre kulturminneverdiene i området, ifølge Mydland.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke