15. des
 
En dag med futt i på Jernbanemuseet
Det ble en dag med futt og fart og mange spennende eksperimenter da barnehagebarn fikk være forskere for en dag på Jernbanemuseet torsdag.

Publisert: 06.des.2018 14:56
Oppdatert: 06.des.2018 16:15

Barnehagebarn fra Åker, Klukhagan, Jønsrudløkka og Blåveisen satt med store øyne og åpen munn da jenter fra prosjektet Neste Stopp vartet opp med det ene eksperimentet etter det andre. Ungdommene fikk væske til å skifte farge, de lagde eksplosjon, røykringer og masse røyk av flytende nitrogen.

Neste Stopp er et treårig samarbeidsprosjekt mellom PR Praktisk Realfag og Norsk Jernbanemuseum, støtter av Bufdir.

Her kan du lese saken HA skrev da prosjektet ble startet.

Nå er det 15 ungdommer med, de aller fleste fremmedspråklige jenter fra Børstad ungdomsskole. For barnehagebarna fikk de vise fram noe av alt det spennende de har fått prøve når de møtes på Jernbanemuseet hver torsdag.

– Vi har det veldig fint. Vi gjør lekser, vi får mat og så lærer vi masse spennende, sier Nashad Foad og Lidya Hiikaa.

Anette Kjelsrud i PR Praktisk Realfag synes de har kommet veldig godt i gang med prosjektet som ble startet i høst. Foreløpig har de prioritert jenter, fordi det var der de fikk best respons, men etter jul blir åpnet for flere.

Etter at ungdommene var ferdig med sine eksperimenter, fikk ungene prøve å eksperimentere selv. De fikk prompesaft (av rødkål) til å skifte farge, de fikk prøve koding av bier, og de fikk også prøve seg på «matematiske» julekort.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke