24. mai
KONSENTRERT: Elisabeth Nielsen (f.v), Anne-Grete Bakken, Hedda Katrine Hage og Jasmin Therese Melby steker fisk på bål til wok. FOTO: Trude Ånnevik
 
Fikk smaken på å lage fiskemat på bål
Fisk smaker aller best når du steker den på bål – og gjør alt sjøl!

Publisert: 17.feb.2017 08:14
Oppdatert: 17.feb.2017 08:21

Det fikk 22 elever fra Storhamar videregående skole erfare da de deltok på Fiskesprell onsdag. Elevene skal utdanne seg til barne- og ungdomsarbeidere og går nå på andre trinn.

Elevene sjøl var ikke i tvil om at denne dagen var noe de kunne bruke når de skal aktivisere barn og ungdommer i jobbsammenheng.

– Det har vært veldig lærerikt og morsomt. Vi har gjort alt sjøl, fått fyr på bålet, delt opp fisk og kutta grønnsaker. Dette kan helt klart unger også være med på, sa Elisabeth Nielsen, Anne-Grete Bakken og Hedda Katrine Hage.

Fiskesprell er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Norges sjømatråd sammen med fiskesalgslagene.

Bak Fiskesprellkurset onsdag sto Hedmark fylkeskommune, men det var Hamar Naturskole som organiserte dagen.

–Gjennom fiskesprell forsøker vi å spre sjømatglede, sa kursholder Tone S. Mølstad.

Sammen med Hans Christian Johnson i Hamar Naturskole sørget hun for at elevene hadde det de trengte for å lage wok, wraps, fiskesuppe, lakseburgere, og skattkiste – foliepakninger med fisk og mye godt i.

– Dette er et fantastisk tilbud, og det tar bort skepsisen mot fisk, sa faglærer Marie Edin Solheim.

– Elevene får se at det ikke er vanskelig å lage fiskemat på bål, og det tar kortere tid enn å tilberede kjøtt, sa hun.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke