23. mai
 
Iina omskaper ord til kunst i stoffbiter
Iina Alho er glad i gode tekster og hun er en kunstner med symaskin. På utstillingen i Kreftforeningen er det blitt til Iinas symaskinpoesi.

Publisert: 13.jun.2018 13:54
Oppdatert: 13.jun.2018 14:02

Art quilting blir denne retningen innen tekstilkunst kalt. I USA er det blitt stort, men her i landet har ikke Iina så mange å spille på, og iallfall ikke som bruker tekster som utgangspunkt for bildene sine.

Det begynte med vanlig quilting, men så fikk Iina et ønske om og behov for å lage noe mer og noe annet. Som i vanlig quilting er det et forstykke, et vattmellomstykke og et bakstykke som sys sammen. Men der stopper likheten. Iina lager bilder oppå quilten, med stoffbiter, med sømmer, med perler, tråder og gjerne også tekst.

– Jeg blir inspirert av dikt, av salmer og tekster som betyr noe for meg. Det kan også være ting jeg opplever. Da føler jeg et behov for å uttrykke det med stoff og symaskin. Det er mye arbeid, men jeg elsker det jo, sier Iina Alho, om avdelingen med veggbilder som er inspirert av Hans Børli. Her har blant annet diktet «Ett er nødvendig» inspirert til et flott bilde. Men Iina har også blitt inspirert av Rolf Jacobsen, Jan Magnus Bruheim og Alexander Kielland «Håpet lysegrønt». For ikke å snakke om «Yellow Submarine» av Beatles.

På utstillingen har hun også det hun kaller en religiøs avdeling, der salmer og bibeltekster har inspirert til flotte bilder.

Utstillingen står oppe hele juni i åpningstiden til Kreftforeningen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke