21. mai
STILLER UT: Guri Listad Kåshagen (t.v) og Tove Korsnes foran et lite knippe av alle bildene på Tante Gerda.
 
Malere på gjesteopptreden i Hamar
Det er fargerikt og flott på veggene hos Tante Gerda nå i april. Slik blir det når maleglade fra Farveriloftet i Moelv kommer på besøk.

Publisert: 10.apr.2018 21:45
Oppdatert: 10.apr.2018 21:54

Farveriloftet, som maleklubben kaller seg, har bare ni medlemmer. Men produktive er de! På utstillingen i Hamar er åtte av medlemmene representert med 30 oljemalerier, akrylbilder og akvareller.

– Vi er amatører, men vi holder onsdagskveldene hellige, for da møtes vi for å male på Garveriet. Gleden ved å skape er det viktigste for oss, sier Tove Korsnes, leder for maleklubben.

Klubben startet i 1989, og ett av dagens medlemmer har vært med fra starten. Tove Korsnes kom med fra 2000.

Opp gjennom årene har maleklubben jevnlig hatt kurs med lokale kunstnere. Arne Løvstad, Berit Viken og Jon Olav Helle har bidratt med mye malekunnskap.

– Og så prøver vi å gi konstruktive råd til hverandre, sier Korsnes, som håper enda flere vil bli med i det gode fellesskapet. Medlemmene kommer fra hele Hedmarken.

– Det er aldri for sent å begynne. Mange tror at de ikke er flinke nok, men det er bare å komme, sier Guri Listad Kåshagen, selv medlem siden 2007.

Maleklubben har også tatt på seg flere utsmykkingsoppdrag som de har gjennomført på dugnad. «Støydempebildene» i Ringsaker Industriservice fikk omtale både i aviser og på Tv. De har også malt veggbilder i det krigshistoriske museet i Moelv. På den måten har de holdt kostnadene i klubben nede.

Men ut april kan du studere bildene deres på Tante Gerda i Strandgata.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke