25. mai
 
Vegen forbi stasjonen er åpnet
Fredag formiddag ble den siste delen av Stangevegen og Strandgata åpnet i ny drakt.

Publisert: 28.sep.2018 11:49
Oppdatert: 28.sep.2018 11:54

Ventetiden har vært lang, men nå er den omsider over: Fredag ble det markert at det nye krysset ved Hamar jernbanestasjon og Grand-senteret er fullført. I samme slengen ble også åpningen av det nye krysset i Ringgata-Furnesvegen offisielt feiret.

Avdelingsleder Aud M. Riseng i Statens vegvesen holdt dagens første tale, og benyttet anledningen til å rose det gode samarbeidet mellom alle de små og store aktørene som har bidratt:

- Alle som er her i dag er glade for at vegen endelig kan åpne. Det gjelder også naboene rundt anleggsområdet. Samarbeidet har vært en fryd - både her og i Ringgata-Furnesvegen, sier hun.

Prosjektene ved Glasshuset og ved jernbanestasjonen har til sammen kostet rundt 117 millioner kroner.

Riseng skryter av både Hedmark fylkeskommune, Hamar kommune, Hias og entreprenørene Haverstad, Dobloug, Veidekke og Stange Asfalt, samt en rekke andre firmaer som har jobbet med de to prosjektene.

- Det er viktig å ha god trafikkflyt i Hamar, sier Riseng før den offisielle snorklippingen og åpningen av vegen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke