21. mai
 
Øver målrettet mot jubileumskonsert
– Vi er en lystig gjeng som ønsker oss flere nye sangere i koret vårt, forteller Karin Hansen om 90-åringen Hamar Damekor.

Publisert: 19.feb.2018 09:03
Oppdatert: 19.feb.2018 09:30

32 sangglade damer i Hamar Damekor jobber nå med innøvingen av repertoar til jubileumskonsert, som skal skje til høsten.

– Det er lagt opp til en litt mer intensiv øving nå, sier Karin Hansen og hinter til at det utover våren vil bli jobbet hardt og målrettet.

For tiden er det Tone Haugen Romtveit som dirigerer koret, som øver på tirsdager i Hamar kulturhus.

Hansen kan fortelle at koret har hatt en sterk vilje til å overleve gjennom alle de årene de har eksistert, selv om det har vært store variasjoner i antall medlemmer. Det var heller ikke lett å starte damekor i 1928, og søknaden om gratis øvingslokale på en skole ble avslått. I 1934 endret koret navn fra Hamar Kooperative Kvinnekor, til korets nåværende navn. Samtidig fikk koret sin egen lov, uniformer og dro på Landssangerstevne med egen fane. Den fikk koret to år tidligere, i 1932, mener Hansen.

Turer til inn- og utland har det også blitt i nyere tid.

– Sist var vi i Edinburgh i Skottland, noe som var en stor opplevelse. Der sang vi på Edinburgh Castle, med mange tilhørere. En kveld var vi på skotsk aften. Det var en flott tur, forteller Hansen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke