23. mai
 
Salgsbua kan feire sine 40 første år
Bedre plass og bedre mulighet til å vise fram alle varene sine er Salgsbuas bursdagsønske på 40 årsdagen sin.

Publisert: 13.mar.2017 15:47
Oppdatert: 13.mar.2017 16:06

Det bugner av sokker, votter, luer, gensere og jakker til store og små, broderier og trevarer i alle varianter i det lille lokalet i Bekkegata. Da har vi bare tatt med en liten del av alle varene som fyller hyller, stativer og vegger i Salgsbua.

– Vi ønsker oss bedre plass og lokaler med større vinduer slik at vi kan få vist oss fram også for turister og andre som ikke vet hvor de finner oss, sier daglig leder Dagny Busterud.

Tirsdag er det årsmøte for Salgsbua og da skal de første 40 årene markeres. Ett av medlemmene, Astrid Bjørnbakken, har vært med i alle 40 årene.

Ideen til et felles utsalgssted for nevenyttige pensjonister og uføre kom fra Arvid Johansen, leder for sosialstyret på et møte mellom Hamar og Vang, samt flere frivillige organisasjoner. Han fikk med seg Kari Frogner og dermed var Salgsbua for Hamar og Vang i Basarbygningen et faktum. Der holdt de til helt til Basarbygningen skulle pusses opp. – Lokalet vi har nå er mindre, og samtidig har det vært stor økning i antall varer vi får inn. Det er utrolig mange flinke pensjonister og uføre som leverer hit, sier Dagny Busterud.

I boka over leverandører er det 1.100 navn, rundt 800 av dem leverer ganske jevnlig. Salgsbua tar også på seg strikke- og broderioppgaver, og de har i tillegg tatt på seg montering av strikkeplagg.

SE FLERE BILDER PÅ H-A.NO

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke