20. mai
 
Slik skal russen bli mer synlig til våren
Refleks-skolisser, hettegenser med en lysende diamant og merker festet med reflekstråd på russebuksa. Slik vil ungdomsbedriften SBLAD gjøre årets russ mer synlig.

Publisert: 11.feb.2018 10:44
Oppdatert: 11.feb.2018 10:58

SBLAD, eller Shine Bright Like A Diamond, er det lysende navnet på ungdomsbedriften på Storhamar videregående skole.

– Sammen med en annen ungdomsbedrift som jobber med mobiltilbehør, vil vi lage en kampanje for å gjøre russen mer synlig i russetida, sier Emma Kjølstad Sannes.

Sammen med mentor Marianne Mittet Solbraa i Trygg Trafikk har de sett på hvordan de kan få ungdom til å bruke refleks som en naturlig del av det de har på seg. En av elevene på Katta har hjulpet dem med å designe en stor diamant som skinner opp på fronten av en svart hettegenser. De har også kjøpt inn skolisser i refleks som skinner opp og det har vært veldig populært. Trygg Trafikk har sponset reflekstråd som skal brukes til å feste merker på russeklærne. På fylkesmessa på CC 8. mars håper de å få masse bestillinger på genseren sin og få solgt de andre varene sine.

– Jeg synes det er veldig fint at de selge produkter med mening. Det er ikke så lett å få ungdommer til å bruke refleks, og det er fint at det nå blir en «fra ung til ung»-formidling, sier Marianne Mittet Solbraa. Trygg Trafikk har ellers jobbet med å få de store klesprodusentene til å legge inn refleks i klærne.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
LYSER: Diamanten i refleks lyser opp i mørket. FOTO: PRIVAT
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke