21. mai
I FARTA: Isak Lunde Bareksten i farta, og han er slett ikke redd for vannet. Bak står Maria Høye.
 
Storkoser seg i svømmehallen
– Se på meg, a! Se på meg når jeg hopper. Jeg er ikke redd, altså!

Publisert: 16.nov.2016 18:17
Oppdatert: 16.nov.2016 18:26

Femåringene i Flekkenga Natur- og gårdsbarnehage vil vise meg hvor trygge de er blitt i vannet. De hopper fra kanten i varmebassenget i Ankerskogen så vannet spruter. At det kommer vann i ansiktet er det ingen som bryr seg om.

– Det viktigste vi kan gjøre for å gjøre barna trygge er å tilby dem vann, rett og slett. Vi har tatt det rolig, gjort dem vant til å være i vannet og lekt masse for å ufarliggjøre vannet. De har gått fra 0 til 2.000, sier Renate Mosesen som ellers er svømmetrener i HIL. Nå har hun tatt på seg å gjøre barnehagebarn trygge i det våte element.

Flekkenga Natur- og gårdsbarnehage var faktisk eneste barnehagen i Hamar som søkte om midler da fylkesmannen gikk ut med tilbudet. Nå har de åtte formiddager med vanntilvenning, og det har vært veldig populært blant barna.

– Det kreves mye organisering både av oss i barnehagen og av foreldrene som leverer ungene i Ankerskogen om morgenen, men det er verdt det. Foreldrene er veldig fornøyd, og vi ser stor framgang i hvor trygge ungene er blitt i vannet, sier leder i barnehagen, Ole-Morten Svenkerud. De har invitert med seg fire skolestartere fra Ingeberg barnehage, og drar av gårde med 24 unger totalt. Flekkenga har i flere år allerede hatt vanntilvenning med midler fra ulike hold, men det er først i år de får penger via fylkesmannen. De oppfordrer nå andre barnehager til å gjøre det samme.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke