20. mai
FOTO: Christian E. Bergheim
 
Sveen avviser påstander
Fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen (Ap) avviser på det sterkeste at fylkesrådet har instruert eller ignorert egen fagavdeling.

Publisert: 08.okt.2016 08:20
Oppdatert: 24.okt.2016 15:26

– Det vil jeg tilbakevise på det sterkeste. Her foreligger det en tydelig uenighet mellom det regionale kulturminnevernet og Riksantikvaren, sier Sveen.

Kulturminnevern er omtalt flere steder i fylkesrådets utredning til høringsuttalelsen til jernbanesaken.

– Hovedkjernen i den faglige uenigheten mellom vår kulturminneavdeling og Riksantikvaren, går på at vår kulturminneavdeling har vurdert verdien av å ta vare på det historiske jernbanemiljøet gjennom en blanding av bruk og vern slik det gjøres i det vestre alternativet, sier Sveen.

Fylkeskommunens kulturminneavdeling mente den vestlige traseen med bru er det alternativet som ivaretar det kulturfaglige best, mens at fylkesrådet anbefalte kulvertløsningen balansert ut fra andre hensyn.

Sveen ble meget overrasket over Riksantikvarens innsigelser som kom én uke etter at den opprinnelige høringsfristen var ute.

– Det var ukjent for oss da vi avga vår innstilling til høringsuttalelse. Det er underlig at Riksantikvaren kom så sent på banen. Han har vært på møter om jernbaneplanleggingen i 2016 om jernbane, uten å tilkjennegi sine synspunkter, sier Sveen.

Fylkesrådslederen kan ikke se at det skal være noe grunnlag for å reise mistillit til fylkesrådet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke