25. mai
På Ferie: Familien Loknes fra Haugesund ferierte i bobil på Tjuvholmen. Fra venstre: Karmen, Mathilde (6), Mia Selena (snart 8) og Åge. BEGGE FOTO: TORBJØRN JØRSTAD
 
Tar noen feriedager ekstra i Hamar
Bobilturister inntar Tjuvholmen bobilparkering. Og skal vi tro familien Loknes fra Haugesund, har Hamar mye å by på.

Publisert: 21.jul.2017 21:06
Oppdatert: 21.jul.2017 21:14

I disse dager med sol og fellesferie begir mange nordmenn seg ut på det norske vegnettet i bobiler. Det gjelder også familien Loknes fra Haugesund. Da HA slo av en prat med den blide gjengen som hadde parkert på Tjuvholmen, hadde de mye skryt å komme med til Hamar by.

– Vi kom hit i går kveld og ble så imponert av både været og området, så vi bestemte oss for å bli noen dager, forteller Åge Loknes.

Familien er på gjennomreise, og de skal innom Skien, Hardangervidda, Bø og småbyer på Sørlandet. Ferieturen avsluttes like før bursdagen til Mia Selena, som fyller 8.

– Det Haugesund ikke har å by på, finner vi her. Været er det ingen ting å si på, sier Karmen.

De er fornøyd med bobilparkeringen på Tjuvholmen, hvor man for 120 kroner natta får både parkering, strøm og vann. Tjuvholmen fant de gjennom nettstedet fricamp.no.

Barna Mathilde (6) og Mia Selena (snart 8) viser stolt fram LEGO-byggverkene sine, miniatyrmodeller av både bobilen og familiens sovested. Jentene har både sparkesykler, tegnesaker og badetøy, så kjede seg gjør de ikke.

Bobilen ble kjøpt for en billig penge på vintersalg, og familien har feriert i den flere ganger.

– Det er en Rosemobil 670 fra 1988, og det ble bare solgt 19 av den i Norge, forteller Åge, og viser stolt fram oppslag om bobilen i Vi Menn.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke