23. jan
 
Hamarsing siktet for å ha gått amok med øks
En mann i 50-åre­ne fra Ha­mar er an­meldt og sik­tet et­ter å ha ram­po­nert ei hyt­te i Øst­fold. Et be­tent ar­ve­opp­gjør skal være mo­ti­vet for ugjer­nin­gen.

Publisert: 18.mai.2017 11:09
Oppdatert: 18.mai.2017 11:08

Ska­de­ver­ket skjed­de lør­dag 13. mai, og ble først om­talt i Moss Avis. Hyt­ta, som lig­ger på Fug­le­vik på Jel­øy, har blitt på­ført sto­re ut­ven­di­ge ska­der et­ter at gjer­nings­man­nen har gått løs på den med øks og/el­ler and­re lig­nen­de gjen­stan­der. På bil­de­ne fra Moss Avis står ei øks inn­til hyt­te­veg­gen.

Hyt­ta er sterkt pre­get av ska­de­ver­ket. Tak­stein er slått løs, og rekk­ver­ket til ute­plas­sen er også ram­po­nert. Plan­ker, ha­ge­møb­ler og an­net ut­styr lig­ger strødd rundt på ei­en­dom­men.

Tro­lig ar­ve­opp­gjør

Ifølge Moss Avis er en mann bo­satt i Ha­mar mis­tenkt for ugjer­nin­gen.

– Vi har på­gre­pet en mann som vil bli av­hørt, sa krim­sjef Hen­ning Dal­bye til Moss Avis på man­dag.

Man­nen i 50-åre­ne ble løs­latt et­ter av­hø­ret, men har sta­tus som sik­tet i sa­ken. Han er an­meldt både av po­li­ti­et og av de fornærmede hyt­te­ei­er­ne.

Over­for HA utdyper po­li­ti­før­s­te­be­tjent Lars Ove Kristiansen ved Moss po­li­ti­sta­sjon hva som har skjedd:

– Bak­grun­nen ser ut til å være et ar­ve­opp­gjør. Siktede me­ner fornærmede har fått kjø­pe hyt­ta for en «alt­for lav pen­ge». Ut­over det­te har jeg ikke så man­ge opp­lys­nin­ger om hva han har sagt i av­hør, sier Kristiansen.

Iføl­ge po­li­ti­et er det ennå for tid­lig å an­slå det eks­ak­te om­fan­get av ska­de­ver­ket. Ut ifra bil­de­ne kan det li­ke­vel se ut til at hyt­te­ei­er­ne vil få en stor reg­ning når ei­en­dom­men skal re­pa­re­res.

Et­ter­fors­kes vi­de­re

Den siktede ha­mar­sin­gen har fore­lø­pig ikke meldt inn noe øns­ke om ad­vo­kat. Si­den han ikke er va­re­tekts­fengs­let har han hel­ler ikke fått opp­nevnt noen ad­vo­kat.

Sa­ken et­ter­fors­kes vi­de­re av Øst po­li­ti­dis­trikt. Den siktede ha­mar­sin­gen ri­si­ke­rer å måt­te møte i ret­ten der­som han blir til­talt for ska­de­verk på an­nens ei­en­dom.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no