21. feb
Varmt møte: Partileder Jonas Gahr Støre hilste på Gustav, den to måneder gamle sønnen til førstekandidat Anette Trettebergstuen etter presentasjonen av skolepolitikken, og viste at han behersker «kolikkgrepet».
 
Kom med skoleløft
Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre presenterte partiets nye skoleløft på Campus Hamar torsdag. Der var også stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen og to måneder gamle Gustav.

Publisert: 17.aug.2017 20:35
Oppdatert: 17.aug.2017 20:55

Toppkandidaten til Hedmark Arbeiderparti går gjennom en annerledes valgkamp som nybakt mor til Gustav på to måneder.

Under Støres presentasjon torsdag lå Gustav snilt og dormet i vogna si.

Etter presentasjonen ble det et varmt møte mellom Støre, som selv også er bestefar, og lille Gustav.

Vil løse skoleforfall

Støre hadde invitert seg selv til lærerutdanningen ved Høgskolen i Innlandet for å presentere den nye skolepakka til Arbeiderpartiet.

To viktige stikkord er tidlig innsats og mer praktisk rettet opplæring i hele skoleløpet.

Det skremmende bakteppet er at hele 25 prosent av dem som starter på videregående opplæring, ikke fullfører skoleløpet.

Det reduserer deres mulighet til å få arbeid og kunne forsørge seg selv, og utgjør en stor kostnad for den enkelte og samfunnet.

Fire milliarder

Skolesatsingen til Ap er verdt hele fire milliarder kroner, og lar seg gjøre fordi partiet går til valg på å øke skattene.

Det innebærer 3.000 nye lærere i småskolen, flere barnehagelærere, at SFO blir omgjort til en aktivitetsskole og et løft for skolehelsetjenesten. Dessuten skal yrkesfagene i videregående skole rustes opp, lover Støre dersom Arbeiderpartiet kommer til makten.

– Positivt

Lærerstudentene hadde fått fri fra undervisningen for å overvære Støres presentasjon.

Der var blant andre Karianne Hilmen, Kristine Thorsteinsen, Mina Vesteng Grønlund og Juliann Vestli. Alle går andre året på grunnskolelærerutdanningen 1. til 7. trinn, en utdanning som for øvrig sliter noe med rekrutteringen.

– Hva synes dere om forslagene fra Støre?

– Vi er enig i mange punkter. Både dette med å øke praksisen i lærerutdanningen, og øke fokus på praktiske fag i skolen, mener de, som syntes det var veldig artig at Støre tok turen til deres høgskole.

Hamar seminarium, lærerskolen på Hamar er for øvrig 150 år i år. 18. august er det på dagen 150 år siden de første lærerstudentene inntok seminarbygget på Campus Hamar. 18. august blir dette markert blant annet med konsert med Sondre Justad på høgskoletorget.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke