24. mai
RISTE-E6: Dette bildet er fra det området der E6 stenges i helga i forbindelse med å fjerne ristedekket. etter helga blir det redusert framkommelighet til over sommeren.
FOTO: JENS ERIK JENSRUD
 
Lørdag stenges E6 ved Gardermoen for å fjerne ristedekket
Hvis du ikke har irritert deg over "ristedekket" på E6 like nord for Gardermoen så tilhører du et heldig mindretall. Lørdag starter arbeidet med å bytte ut betongdekket.

Publisert: 15.mai.2019 17:42
Oppdatert: 15.mai.2019 18:35

Det er Statens vegvesen som melder dette i en pressemelding onsdag.

HA har tidligere skrevet at det skal bli slutt på ristingen på E6 nord for Gardermoen

Nå varsler Statens vegvesen at arbeidet starter lørdag 18. mai.

Dette får en god del konsekvenser for trafikken - i flere måneder framover.

Det blir redusert framkommelighet på E6 mellom Jessheim Nord og Hauerseter fra 18. mai og ut oktober måned.

HER ER TIDSSKJEMAET

Arbeidene med å skifte ut betongdekket mellom Jessheim nord og Mogreina vil foregå i tre etapper:

1: Området ved Hauerseterkrysset.

2: Fra Jessheim nord til Hauerseterkrysset.

3: Fra Hauerseterkrysset til Mogreina.

Det er lagt opp til at de to første fasene gjennomføres i løpet av 2019, mens den tredje fasen mellom Hauerseterkrysset og Mogreina gjøres i den andre sommersesongen.

HELT STENGT I HELGA...

Entreprenørfirmaet PEAB er på oppdrag for Statens vegvesen klare til å starte forberedelsene med å skifte ut betongdekket i nordgående kjøreretning på E6 mellom Jessheim nord og Mogreina. I perioden hvor PEAB skal skifte ut betongdekket, vil trafikken i begge kjøreretninger på E6 gå som toveistrafikk i sørgående kjørebane.

For å gjøre nødvendige sikringstiltak, vil E6 mellom Jessheim nord og Mogreina være helst stengt for trafikk fra 18. mai klokken 01.00 til 20. mai senest klokken 05.30. I denne perioden vil det være skiltet omkjøring om fv. 454 mellom Jessheim nord og Mogreina. 

... OG DERETTER BLIR DET SLIK

PEAB skal være ferdig med å gjøre nødvendig sikringstiltak på E6 senest mandag 20. mai klokken 05.30. E6-trafikken vil da legges tilbake til E6, men trafikken i begge kjøreretninger vil da kjøre som toveistrafikk i den sørgående kjørebanen mellom Jessheim nord og litt nord for Hauerseterkrysset. Dette kjøremønsteret vil vare frem til 19. august når området ved Hauerseterkrysset etter planen skal være ferdig. 

Fra 19. august vil området med redusert fremkommelighet for E6 reduseres til strekningen mellom Jessheim nord og Mogreinakrysset. På denne strekningen vil E6-trafikken fortsette å kjøre toveistrafikk i den sørgående kjørebanen ut oktober måned. 

ETT KRYSS STENGES TIL 19. AUGUST

Fra 18. mai til 19. august vil også påkjøringsrampene i Hauerseterkrysset være stengt for trafikk. Det innebærer at trafikanter som til vanlig bruker dette krysset mellom E6 og lokalvegnettet, må benytte andre kryss.

For rampene i Hauerseterkrysset vil det være skiltet omkjøring om fv. 454 og Mogreinakrysset. 

PS: Årsaken til ristingen er at betongdekket som ble lagd til ny E6 i 1989 har sprukket opp.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke