22. apr
 
Ap lover 700 millioner til Sykehuset Innlandet
Anette Trettebergstuen og Arbeiderpartiet vil nasjonalt bevilge tolv milliarder mer til slitne sykehus. I Innlandet har dagens sykehus alene et behov for ti milliarder fram mot 2040.

Publisert: 04.sep.2017 17:54
Oppdatert: 05.sep.2017 10:55

For selv om sykehusdebatten i Innlandet i stor grad raser rundt et eventuelt nybygg, er det uansett løsning slik at de nåværende sykehusene skal behandle pasienter i lang tid framover. Dagens sykehus har et stort behov for vedlikehold og oppgraderinger, og Trettebergstuen frykter situasjonen går utover pasienten.

– Vi trenger et nødvendig løft for å gi god pasientbehandling, sier Trettebergstuen til HA.

712,8 millioner til innlandet

Derfor vil Arbeiderpartiet, hvis de kommer til makten etter høstens valg, bevilge tolv friske milliarder til norske sykehus over de neste fire årene. 712,8 av disse millionene vil gå til Sykehuset Innlandet.

– Finnes det penger til et løft?

– Ja, vi har i de siste fire årene prioritert sykehus i våre forslag til alternative statsbudsjett. Vi har vist at det er rom for det, og vil fortsette å gjøre det, svarer Trettebergstuen, og retter skyts mot dagens regjering:

– Dette er et riktig og nødvendig tiltak. Regjeringen med Høyre og Frp har i fire år underfinansiert sykehusene, og de har ikke fått tilstrekkelige midler til nødvendig utvikling, mener Ap-politikeren.

Sykehuset Innlandet presenterte i fjor tall fra en rapport utarbeidet av Norconsult, som viste at investeringsbehovet i dagens sykehus frem til 2040 er stort.

– Det samlede investeringsbehovet for å opprettholde dagens bygningsmasse med en forsvarlig kvalitet fram til 2040, er anslått til om lag 10 milliarder kroner, skriver prosjektdirektør Roger Jenssen i en e-post til HA, og legger til at justeringer vil komme fordi Kongsvinger sykehus overføres til Ahus fra 2019.

REAGERER PÅ PENGELØFTET

Tor Andre Johnsen (Frp) representerer et parti som Trettebergstuen mener har vært med på å underfinansiere sykehusene. Johnsen sier det er hyggelig at Ap vil satse på helse, men uttrykker at han ikke har stor tiltro til partiets alternative budsjetter:

– Jeg lurer på hvor mange ganger Ap skal bruke de 15 milliardene de skal ta inn i skatteøkninger, sier Johnsen.

– Men er det ikke slik at sykehusene har et stort etterslep på vedlikehold og trenger oppgraderinger?

– Det aller viktigste å ha fokus på nå, er å realisere et nytt mjøssykehus. Det er det viktigste. Da får de nåværende sykehusene andre funksjoner, og da er det ikke sikkert at de samme behovene for oppgraderinger er til stede, svarer Johnsen til HA.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke