24. feb
 
Mer «in» å gå på byens kafeer
Det er lunsjtid, og på Brumunddal bys mange kafeer summer det rundt kaffebordet.

Publisert: 30.jan.2018 12:01
Oppdatert: 30.jan.2018 12:05

Brumunddølene har igjen trukket de mange kafeene til sitt bryst.

Slik var det også før. Den gang sydet det på kafeene i Brumunddal. Da het de Gamla, Jevanordkafeen, Promenadekafeen, City og Grand.

DRØFTER ALLE SAKER

Rundt kaffebordet på Cafè Jeanette på Mølla Storsenter har Åge Pedersen funnet sin plass.

Han går på kafé hver dag for å kose seg med kake og kaffe.

– Jeg er her hver dag utenom søndag. Da er det stengt. Det er mest for å få tida til å gå, men jeg treffer andre, sier han.

Denne dagen er det kona Karin, Dag Steen og Helge Bratbakken som er selskapet.

– Er det mange verdensproblemer som blir løst over en kopp kaffe?

– Når det skjer noe interessant tar vi det opp, sier Dag Steen.

RÅD TIL ORDFØER’N

Han er gift med Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen.

– Det gjør at vi kan sende med ham løsningene til mange saker, sier Åge Pedersen med et bredt smil om munnen.

Han minnes tider i egen ungdom da alle i Brumunddal gikk på kafé. Slik sett har moderniseringen av Brumunddal med et økende tilbud av kafeer og restauranter, innhentet brumunddølene.

– Jeg var mye på kaffe før, sier Pedersen.

– Jeg synes det har blitt et bra kaffeliv her i Brumunddal, sier Helge Pedersen.

Sammen kan de ikke få fullrost alt som skjer i Brumunddal:

– Jeg er stolt av Brumunddal. Det er positivt det som skjer med utbygging. Uten at noen våger, blir det ikke noe, sier Åge Pedersen.

LIGGER LITT ETTER

På Torgbakeriet begynner lokalet å fylle seg opp til lunsj. Vibeke Engeskaug har det travelt med å ekspedere kunder og lage til ulike typer salater.

Det er ikke bare kaffe og kaker som frister brumunddølene.

– Hvor flinke er brumunddølene til å bruke kafeene og bakeriene?

– Jeg synes det har kommet seg. Det blir bedre, men vi ligger nok noe etter. Sammenligner vi oss med Hamar er vi nok litt på etterskudd. Jeg har en følelse av at hamarsingene er litt flinkere foreløpig, sier hun.

MÅ HA GODT SELSKAP

På lørdagene er stapp fullt på kafeene i Brumunddal. Da er det vanskelig å finne en ledig plass.

I lunsjtid på ukedagene ønsker Vibeke Engeskaug seg enda flere:

– Vi ser at mønsteret endrer seg. Det blir bedre og bedre, sier hun.

Inne i Torgbakeriet kan ikke Ole Bosmen få fullrost hvor trivelig det er å være der:

– Det er koselig å være her. Hadde det ikke vært for det ville vi ikke gått hit. Slik er det. Folk går ut om de trives, sier han.

– Hva er det viktigste for å gå ut på kafé i lunsjen på en ukedag?

– Først og fremst at maten er god, sier Veronica Bjørnstad.

Kari Bosmen supplerer:

– Selskapet har også mye å si, sier hun.

SLITER MED PARKERING

Baker Kristiansen er tilbake i Brumunddal etter noen års opphold. Mange brumunddøler elsker kakene til Baker Kristiansen. Brumunddølene liker også stilen til det tradisjonsrike bakeriet fra Moelv.

Robert Larsen som er ansvarlig for avdelingen i Brumunddal håper at enda flere tar turen ut:

– Trafikken er grei. Men den kunne ha vært enda bedre, sier Larsen.

Han tror mangel på parkeringsplasser er en årsak til at noen ikke velger å dra på kaffebesøk.

– Folk forteller at de sliter med å finne et sted å parkere, sier han.

Ove Hafsås og Stig Granli driver selskapet Hus 1 i M-Huset. I samme bygg som Baker Kristiansen.

– Vi bruker baker’n som kantine, sier Hafsås.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no