22. jan
DROPPER INTERNE GAVER: De Moelven-ansatte får ingen julegave av bedriften, men bidrar i stedet til å hjelpe andre.
FOTO: Trond Lillebo
 
Moelven gir 500.000 kroner til Redd Barna
Moelven forlenger samarbeidet med Redd Barna. Også i år gir bedriften 500.000 kroner for å hjelpe barn og unge med skolegang i noen av verdens fattigste land.

Publisert: 14.des.2017 14:24
Oppdatert: 14.des.2017 14:27

Jula nærmer seg, men heller ikke i år får de 3.500 Moelven-ansatte noen julegave fra arbeidsgiveren. I stedet venter et brev fra konsernsjef Morten Kristiansen under juletreet. Han har også i år tatt initiativ til å gi en større pengegave – om lag 140 kroner per ansatt – til Redd Barna.

– Det er viktig for oss å kunne være med å støtte barn og unge med skolegang og utdanning. Vi har hatt et godt samarbeid med Redd Barna de siste to årene, og vi ønsker å videreføre dette, sier Kristiansen.

Godt mottatt

Kristiansen sier tiltaket har blitt svært godt mottatt blant de ansatte siden innføringen i 2015.

– I Moelven har vi hatt tradisjon for å gi alle en gave til jul, men jeg tror at det i dag er forsvinnende få blant våre ansatte i Norge, Sverige og Danmark som faktisk har bruk for flere ting. Ved å gi et større beløp i pengegave til Redd Barna, kan vi i fellesskap bidra til å gjøre noe for andre mennesker – noe som monner, sier han.

Samarbeidsavtalen med Redd Barna videreføres ut 2018.

Ikke tilfeldig

Det er ikke tilfeldig at pengene går til Redd Barna. I Moelvens strategi for sponsing, er det nettopp formål som tilgodeser barn og unge som skal prioriteres.

– Moelvens datterselskaper er hovedsakelig basert i Skandinavia, – land som har veldig gode oppvekstvilkår for barn og unge. Vi føler at det er naturlig å bidra til de som er mindre heldige stilt, sier Kristiansen.

Sikrer barna

Generalsekretær Tove R. Wang i Redd Barna sier at å sikre at barn får utdanning av god kvalitet er en av de aller viktigste oppgavene til Redd Barna.

– For å få dette til trenger vi gode og stabile støttespillere. Det er derfor meget gledelig at Moelven fortsatt ønsker å være partner med Redd Barna, sier Wang.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no