22. feb
 
Har åpnet dørene på Budor
Fysen på gullmedister eller stekt flesk? Det får du nå på gjestegården på Budor. – Vi har ventet på dette, sier folk til HA.

Publisert: 14.jan.2018 20:27
Oppdatert: 14.jan.2018 20:47

Lørdag vrimlet det av mennesker både utenfor og inni Budor Gjestegård. Anledningen? Bakken Øvre Gårdsmat er nye drivere, og det var første dag dørene ble holdt åpne. I tillegg var det tromlet sammen til Bondens Marked, og uansett hvor man gikk, luktet det mat og man fant folk med munnen full.

– Vi har ventet på dette tilbudet, sier Lars Tommy Jonsrud fra Hamar.

– VI HAR SÅ TRUA

Familien har hytte på Budor, og ser nå for seg at de sjeldnere vil stå over grytene når middagen skal inntas på fjellet.

– Det blir nok noen middager her, sier Laila Lien.

– Vi har så trua, at vi er tretten stykker som har bestilt bord her i kveld. Vi ønsker å ønske de velkommen her oppe, sier Jonsrud.

Sønnen Nicolai Jonsrud tar en diger bit av en Bakken Øvre burger, og forteller at det er den beste burgeren han vet om.

– Hvorfor er den best?

– Jeg vet ikke helt, men det må være noe med oppskriften, sier tiåringen.

– VELDIG BRA

Inne i kafeteriaen er hvert eneste sete opptatt, og bak disken står Aina Stolp Kildahl. Hun har ansvaret for den daglige driften, og på veggen bak henne henger menyen: der fins blant annet medisterkakene som vant gull i NM, kalvestek, stekt flesk og varmrøykt laks, med tilbehør som kålstuing og surkål til.

– Hvordan er første dag så langt?

– Det har gått veldig bra her i dag, fastslår Kildahl mens hun selger en kopp te.

– Hva er det kundene vil ha?

– Det er vafler, kake og kaffe det går i akkurat nå, så blir det nok middager etter hvert, svarer Kildahl.

– FANTASTISK FLINKE

Gjestegården skal nå ha åpent hver dag i vintersesongen, og fredag og lørdag er det åpent helt til klokken 22.00. Det er også en butikk hvor man får kjøpt kortreiste delikatesser fra hele distriktet.

Rundt ett bord sitter en kvartett fra Løten og Brumunddal. Kjell Erik Eggen mener folk må kjenne sin besøkelsestid.

– Nå er det viktig at hytteeierne begynner å bruke gjestegården mer, sier løtensokningen.

– Har du tro på drifta her nå?

– Det har jeg tro på. Folka fra Bakken Øvre er fantastisk flinke. De leverer bra kvalitet på maten, mener Eggen.

Utenfor gjestegården møter HA noen hytteeiere som har planer om å følge Eggens formaning.

– Dette er helt supert. Jeg håper inderlig at de får det til, sier Unni E. Hagenstuen fra Løten.

– Blir det middag innimellom her nå?

– Ja, det blir det. Vi må bruke det, avgjør Per Johan Hagenstuen.

 
BUTIKK: Det er også en butikk på gjestegården, hvor du får kjøpt kortreiste delikatesser.
ANSVAR: Aina Stolp Kildahl (t.v.) har ansvaret for den daglige driften av gjestegården. Til høyre Solvår Stolp.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no