20. feb
UTEKINO: Slik så det ut ved gjestegården fredag. FOTO: BJØRN VIDAR LINHOLT
 
Nesten 700 møtte opp til utekino på Budor
Det krydde av folk da det ble arrangert utekino ved Budor gjestegård. Det er flere enn kinoen i Hamar - samtlige saler medregnet - trekker på en vanlig dag.

Publisert: 10.okt.2018 17:44
Oppdatert: 11.okt.2018 06:55


Fredag kveld ble det arrangert utekino på Budor for andre gang i historien. 500 besøkende møtte opp sist det ble vist film her, skjærtorsdag 2018, og fredag satte utekinoen ny rekord: Nesten 700 kinogjengere troppet opp for å se «Månelyst i Flåklypa» ute i høstmørket.

Bjørn Vidar Linholt er initiativtaker til bygdekinoen i Løten, som også har stått for filmvisningene på Budor. Han forteller at de ikke hadde noen stor tro på at de skulle trekke enda flere folk enn i påsken, men der tok de skikkelig feil. Linholt beskriver en opplevelse av de sjeldne:

– Med «Månelyst i Flåklypa» under skyfri himmel, og Karlsvogna hengende over filmlerretet da Reodor`s månerakett løftet seg mot månen, satte det en ekstra spiss på stemningen! Så dette måtte være aldeles uvirkelig bra, sier Linholt.

Kinovisningen var et samarbeid mellom Bygdekinoen, Løten kommune og Løiten Almenning.

For ordens skyld: Tallene fra årets første måneder viser et gjennomsnittlig dagsbesøk på 500 personer - samtlige saler medregnet - en vanlig dag på Hamar kino.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke