22. apr
 
Den ivrigste pultost-fansen lar seg ikke stoppe av regnværet
Rundt 9.000 personer var innom første dag av pultost- og akevittdagene i Løten.

Publisert: 08.sep.2018 12:51
Oppdatert: 08.sep.2018 14:10

Lørdag formiddag var besøket noe lavere, og det skyldtes trolig det noe truende været som hang over løtenbygda. Ved 11-tiden begynte det også å regne ganske kraftig, men de fleste av de frammøtte var godt forberedt med regnklær, paraplyer og godt humør.

Arrangør Marte Larsen Tønseth sier det ikke er mye å få gjort med været. Hun er glad for at folk likevel møter opp og koser seg.

- Det gikk veldig bra i går. Vi hadde rundt 9.000 mennesker innom i løpet av dagen, hvorav 800-900 deltok på kveldsarrangementet. I dag er det litt mer utrygt vær, men litt yr går helt greit. Begynner det å bøtte ned, da er det kanskje lettere for folk å holde seg hjemme ...

I et telt ved stasjonen sitter en jury og tygger ivrig på en haug med kortreist spekemat og andre godsaker. I løpet av dagen skal juryen kåre de beste lokale spesialitetene som er levert inn.

- Det er mye bra mat vi skal gjennom, smiler kokk Gjermund Opsahl muntert.

- Det er alltid høyt nivå på innlandsproduktene. Småskalaprodusentene har blitt flinkere til å rendyrke gode og ærlige produkter, roser kollega Per Erik Wilhelmsen.

Lenger ned i Stasjonsvegen finner vi et av de mange salgsteltene. De to damene fra Bakken Øvre forteller om godt besøk og bra salg så langt.

- Fredag var veldig bra. I dag er det ikke like mange folk, men det er ennå tidlig. Rundt lunsj- og middagstider blir det nok mer stress, smiler Evine Westli Andersen.

- Hva betyr regnværet for dere?

- Det er spådd en del regn nå, men det er samtidig lov å håpe på finere vær utover kvelden. Det fine med Løten er at folk møter opp uansett, fortsetter Andersen.

Arrangørene håpet på forhånd på mellom 15 og 20 tusen besøkende. Med fredagens solide start i bakhånd, er det absolutt fortsatt mulig å klare målet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke