15. feb
STREIKET: 14 medlemmer i Natur og ungdom.FOTO: DAVID W. ØYNES
 
Skolestreik utenfor rådhuset
Skoleelever fra Ottestad ungdomsskole, Hamar katedralskole og Stange videregående skole streiket for klimaet fredag.

Publisert: 07.sep.2018 17:08
Oppdatert: 07.sep.2018 17:23


– Vi streiker fordi de voksne ikke bryr seg om framtiden vår. Derfor bryr vi oss ikke, vi heller. Vi lærer jo tross alt av de voksne, sier Mari Qviller (18), fylkesleder for Hedmark Natur og Ungdom – som egentlig skulle vært på skolen fredag.

Det er vern av matjord, sykkelvei og skogsvern Natur og ungdom hadde på agendaen under skolestreiken foran rådhuset fredag.

– Natur og ungdom ønsker at kommunen skal skaffe seg litt integritet, som såkalt «sykkelby», fortsetter fylkesleder Quiller.

– Det at jeg bryr meg om de unges framtid, er en av grunnene til at jeg driver med det jeg gjør, svarer ordfører Einar Busterud.

– Som sykkelby er jeg enig i at vi har en lang vei å gå. Vi har gjort en undersøkelse, og de som sykler i Hamar føler seg trygge. Men jeg er enig i at det kan bli bedre, legger ordføreren til.

Klima-skolestreiken er startet av svenske Greta Thunberg (15), og har spredd seg i både Sverige og Norge.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke