25. mai
ILLUSTRASJONSFOTO: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 
Spør om fastlegedekningen er god nok
For to år siden opprettet Løten kommune en ny fastlegehjemmel for å få dekningen opp på lovlig nivå. – Er det igjen nødvendig å utvide antall driftsavtaler? spør Marte Larsen Tønseth (Sp).

Publisert: 02.apr.2019 10:36
Oppdatert: 02.apr.2019 10:47

Våren 2017 sto 100 personer i kø for å få – eller for å bytte – fastlege i Løten. Kommunen ansatte en ny lege for å få kapasiteten opp på lovlig nivå.

Ifølge helsenorge.no er det i dag 43 ledige plasser på fastlegelistene i Løten, fordelt på to leger. 110 personer står i kø for å få bytte fastlege, enten internt i kommunen, eller fordi de i dag har fastlege i en annen kommune.

I en interpellasjon til kommunestyret 3. april spør Marte Larsen Tønseth (Sp) om kommunen snart vil være der de var i 2017 om det ikke tas grep. Hun spør om det igjen er nødvendig å utvide antall driftsavtaler, og om hvor mye dette vil koste.

– Løten Senterparti er opptatt av at legekontorene i Løten har rammer for å kunne opprettholde et godt omdømme med tid og kvalitet. Det er en særdeles viktig jobb som gjøres for innbyggerne, påpeker Tønseth.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke