24. mar
 
Starter ombygging
Fylkeshus 1 skal bygges om for å huse flere byråkrater.

Publisert: 11.jan.2019 20:05
Oppdatert: 11.jan.2019 20:05

Hamar får administrasjonen for Innlandet fylkeskommune, som oppstår 1. januar 2020 når Hedmark og Oppland fylkeskommuner slås sammen.

Da blir det flere årsverk som trenger kontor på Hamar. Fylkesrådmann Trond Bamrud i den nye fylkeskommunen opplyser at det skal gjøre bygningsmessige arbeider på det som kalles fylkeshus 1 for å få flere inn flere arbeidsplasser.

– Ved å endre på romløsningene, kan vi få plass til flere. Jeg håper vi får plass til flest mulig i fylkeshus 1, sier Bamrud.

I tillegg har fylkeskommunen fylkeshus 2, hvor Statens vegvesen holdt til fram til våren 2015 da de flyttet til et splitter nytt kontorbygg på Utstillingsplassen, noen hundre meter unna.

– I februar vil jeg legge fram en politisk sak over pengebruk og rehabilitering av fylkeshus 1 og eventuelt noe av fylkeshus 2. Vi må håndtere en overgangsperiode mens fylkeshus 1 rehabiliteres. Statens vegvesen har en leiekontrakt på Utstillingsplassen, som det er mulig å tenke inn i en overgangsperiode, sier Bamrud.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke