23. feb
 
Vil hjelpe folk å finne roen med sin kunst
Ninni Hannevold stiller i disse dager ut bilder i Kreftforeningens lokaler her i Hamar.

Publisert: 10.aug.2018 15:18
Oppdatert: 10.aug.2018 15:40

– Jeg vet aldri hva et bilde skal bli når jeg starter. Det jeg har inni meg kommer ut.

Slik beskriver Hannevold hvordan hun går løs på lerretet.

Nå stiller hun ut en rekke av sine bilder i lokalene til Kreftforeningen i Hamar.. Hannevold forteller at hun er opptatt av at mennesker skal finne en meditativ ro, og komme i kontakt med sitt indre. Hun er utdannet psykolog, og deler omtrent på midten jobben hos Familievernkontoret med det å skape kunst. Distriktssjef Berit Jevnaker i Kreftforeningen mener Hannevolds malerier passer godt inn med foreningens verdier.

– Mange opplever nok indre stress i møte med det som er en alvorlig sykdom, også de som er pårørende. Det å ha bilder i våre lokaler som kan gjøre at du får tankene over på noe annet, faller veldig godt sammen med det vi gjør.

Hannevold har de siste to årene vært representert i Innlandsutstillingen, og skal snart stille ut bilder på galleri Empati på Ørlandet. Jevnaker forteller at hennes bilder har fått mange til å besøke foreningens lokaler i Strandgata.

– Vi merker at det kommer mange innom.

Kreftforeningen i Hamar har siden 2006 åpnet sine lokaler både for større og mindre kjente kunstnere, og det å stille ut der er populært. Jevnaker forteller at ventelisten strekker seg et godt stykke fram i tid.

– Vi er fullbooket fram til og med desember 2019!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke