17. jun
Må fylles: Kent Bergersen jobber hardt for å fylle denne garderoben med mange nok og gode nok spillere, og han begynner å få dårlig tid.
 
Det er ingen grunn til å tro at HamKam blir gode
2. divisjon: Seriestarten er to en halv måned unna og naboklubbene Dala og Kamma har veldig ulikt utgangspunkt. HamKam blir snart grepet av panikk.

Publisert: 03.feb.2015 07:11
Oppdatert: 03.feb.2015 08:48

Det deles ikke ut et eneste seriepoeng i begynnelsen av februar. Det skal HamKam være glade for. I øyeblikket har nemlig laget fra Briskeby en spillerstall som ikke skremmer andre enn lagets egne supportere.

Per i dag er ni spillere på kontrakt, og klubben mangler både 12-14 spillere og penger.Det betyr at det i snitt må komme en billig og helst god spiller hver uke fram til seriestart.

Hastverk er sjelden bra

Trener Kent Bergersen ser naturligvis det samme og signaliserte etter internkampen lørdag at han gjerne vil ha på plass tre-fire spillere, og at det helst bør skje raskt.

Det vitner om at den nye treneren er i ferd med å kjenne tidspresset, og ikke har tid til å finne ledertypene laget åpenbart skriker etter.

En trener med dårlig tid tar ofte dårlige valg, og jeg frykter at antall spillere blir viktigere enn kvaliteten.

Ingen av dem som fikk sjansen til å vise seg fram på Børstad-gresset overbeviste noen om at de er vil løfte fjorårets nitriste HamKam-lag.

Kent Bergersen vet naturligvis at en del spillere er avhengig av trygghet og tid før de slår ut i full blomst, og det er også grunnen til at HamKams nye trener trolig må stole mer på referanser enn han hadde håpet å gjøre.

Som trener er det en ganske ugrei følelse, men jeg tror ikke Bergersen har noe annet valg.

Garderoben må fylles opp, og køa med kvalitetsspillere som vil inn i HamKam-garderoben har aldri vært kortere enn akkurat nå. Så langt har det ikke vært noen markante ledertyper på prøvespill og klubben har ikke penger å hente noen heller.

Et nytt styre på årsmøtet kan gi klubben flere pengesterke venner.

Håpet sterkere enn troa

Om vi går kritisk gjennom de spillerne som faktisk er klare, blir jeg ikke beroliget.

Truls Jevne Hagen og Kristoffer Hagen er lojale klubbspillere, men begge har en skadehistorikk som gjør at duoen neppe ville fått kontrakt noe annet sted.

I fjor spilte Jevne Hagen og Hagen til sammen 10 seriekamper.

Fredrik Sjølstad blir regnet som en av klubbens største framtidshåp. Han spilte 18 kamper fra start, men fullførte kun åtte.

Magnus Sylling Olsen har kontrakt, men er neppe i klubben når serien starter.

Nykommeren Christopher Mbamba er for de fleste ukjent, men statistikken hans er ikke imponerende verken fra tida i Sverige eller Norge.

Marius Holt kan derimot bli en hit på Briskeby. Spisser som scorer rundt 20 mål kan alene sørge for at det blir flere seirer enn tap.

Plass til de mest lovende

Så langt har pussig nok ikke to av klubbens største talenter, Sebastian Pedersen og Look Saa Nicholas Mickelson, fått tilbud om plass i A-stallen. Det kan neppe være tvil om at de som er i landslagsdiskusjonen også bør være gode nok til å være med i en stall på nivå tre i Norge?

HamKam Yngres innrømmer at de produserer for få toppspillere. De få som faktisk kommer opp må selvsagt dyrkes.

Ansettelsen av Tom Jacobsen, Erik Wettermark og Bjørn Brungot viser at klubben nå ønsker å prioritere talentene tøffere.Lenge har det å tjene penger vært viktigst i Yngres. Nå må det jobbes mye bedre med talentene.

Dala i rute

Halvannen mil unna Briskeby er ting tilsynelatende mer på stell.

Dala bygger videre på store deler av fjorårets stall og krydrer den lokale spillerstallen med tre importspillere.

I alt 19 spillere er klare i Kevin Knappens første stall som trener.

Om vi går like kritisk gjennom stallen til Knappen, er det likevel lite som tyder på at Dala blir et topplag. Laget har så langt ikke maktet å erstatte Øystein Kvello og Aleksander Melgalvis.

Per i dag mangler Dala ei tydelig sentrallinje og ser svekket ut.

Med begrensete økonomiske muskler får Knappen kun midler til en ny midtstopper, neppe en ny spiss. Uansett vil Dala mønstre et lag som både vil berge plassen og plage HamKam.

For Kamma er forventningene om opprykk kun med på å stresse klubben og Kent Bergersen ekstra.

For akkurat nå ser Brumunddal sterkere ut enn HamKam.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke