15. jun
VIL HA REPRISE: Aleksander Smirnov (t.v.) håper de kan gjenskape mye av det som skjedde i Stavanger fredag. Her fra gårsdagens trening med Christian Larrivée (i midten) og Lars Løkken Østli.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
- Har kun spilt to dårlige perioder
Aleksander Smirnov har kikket mye på video de siste dagene. Av 12 finaleperioder mot Stavanger har han gitt kun to av dem strykkarakter.

Publisert: 14.apr.2015 13:14
Oppdatert: 14.apr.2015 13:24

Storhamar-treneren jobber mye med spillerne nå. Han vil gjøre alt for å dem best mulig forberedt, både fysisk og mentalt.

– Vi har spilt 12 perioder mot Stavanger i finalene, og kun to av dem har vært dårlige. I flere perioder har vi vært bedre enn dem. Totalt sett er det bra, og noe å ta med seg videre, sier Smirnov.

Mentalt klare

Han håper laget kan gjenskape 1. perioden fra fredagens kamp i Stavanger.

For begge de to dårlige periodene i finaleserien har vært åpningsperioder.

– Håpet og målet er å spille en lignende 1. periode som i fredagens kamp. Vi må være mentalt klare fra første dropp. 1. perioden er ofte avgjørende, og Stavanger kommer alltid ut hardt i starten av kampene, spesielt på hjemmebane. Det vet alle. De spiller veldig transatlantisk, sier russeren.

Fem av de 12 målene til Stavanger i de fire finalene har kommet i løpet av de første 20 effektive minuttene.

– Følger vi matchplanen vil resultatene komme.

Luke vekk feil

Storhamar-treneren har også fokus på å luke vekk dårlige valg og personlige feil.

– Scoringene til Stavanger søndag var enkle mål. De utnyttet våre feil. Vi må ta bort feil som kommer i upressede situasjoner. Det handler om å være tålmodige, og ikke bli stresset selv om det kommer en feil. Vi kan ikke følge opp med enda flere feil. Da blir det vanskelig.

Under og etter gårsdagens trening var det munter stemning blant de gule og blå.

Aleksander Smirnov føler at vinnerviljen og samholdet i gruppa er unikt.

– Skal gi alt

– Nå må vi nullstille. Tirsdag er det mye muligheter. Det handler om restitusjon, søvn og mye mat og drikke. Vi er klare, og skal gi alt i kampen om NM-gull. Det å spille finaler er veldig spesielt, og det ligger utfordringer og venter hele tiden. Innstilling og riktig tenningsnivå er viktig. Alt starter i hodet, sier den russiske verdensmesteren.

Finalene mot Stavanger startet som en best av sju-serie.

Nå handler det om best av tre.

Og i potten glitrer det i gull.

– Vi vant i Stavanger sist og kan gjøre det igjen. Vi håper å gjenskape gode opplevelser. Det gir sjøltillit, sier Storhamar-trener Aleksander Smirnov.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke