16. jun
smiler: Joey Tenute forteller at han har fått et godt inntrykk av Hamar. I går fikk han se Hamar-publikumet på sitt beste. FOTO: BENDIK HAVDAL ERIKSEN
 
– Jeg har aldri opplevd lignende
Joey Tenute har spilt for flere av de største klubbene i Europa. Men gårsdagens tilskueroppmøte har han aldri sett maken til.

0
Publisert: 04.aug.2016 06:36
Oppdatert: 04.aug.2016 08:23

Joey Tenute har spilt i klubber som Malmö Red Hawks, Red Bull Salzburg, Tappara og Jokerit i Europa.

Aldri har han sett så mange mennesker på første isøkt.

– Jeg har aldri opplevd lignende. Det var morsomt å se så mange tilskuere på tribunen, og jeg har bare sett fine ting ved Hamar. Jeg har vært her i tre dager, og jeg føler at jeg har blitt tatt kjempegodt imot, sier han.

Tenute setter pris publikums støtte.

– De klappet da vi gikk på isen, og det gir oss en god følelse. Jeg har fått et godt inntrykk av byen, sier han.

går for gull

Tenute og resten av lagkameratene har ikke hatt mye is under beina i løpet av sommeren, og den nye stjernespilleren gleder seg til å kunne gi publikum enda bedre spill på isparketten.

– Vi hadde en god økt på isen, og vi hadde godt tempo. Spillet er aldri helt optimalt på den første økta, og isen er også litt soft, men det vil bli bedre, sier han og legger til:

– Laget består av en god blanding mellom rutinerte og unge spillere, og jeg synes vi har en spennende tropp. Vi har mange gode skøyteløpere, og mitt førsteinntrykk er at vi har en god gruppe. Vi går for å vinne, sier han.

Thoresen imponert

Landslagssjef Petter Thoresen, som trente Stavanger Oilers sist sesong, tror Storhamar har fått en kjempespiller i Joey Tenute.

– Jeg så han en del sist sesong. Jeg snakket med Josh Soares om ham, og han fortalte at de var kompiser, så da fulgte jeg ekstra nøye med på ham. Han har fine hender og produserer veldig bra.

Blomst til Soares

Ingen, om noen, er like upopulære som Josh Soares blant Storhamar-fansen.

Da Storhamar møtte Stavanger i finalespillet i 2015-sesongen, fikk han pipekonsert av rundt 600 tilskuer under oppvarmingen (!)

Derfor er det både morsomt og litt ironisk at det er nevnte Soares som har hjulpet kameraten til Hamar.

– Han var behjelpelig med nummer, og han ønsket å hjelpe kompisen sin. Nå synes jeg at Josh fortjener blomster og stående applaus neste gang Stavanger kommer hit, sier Thoresen med glimt i øyet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke