17. jun
ENGASJERT: Torbjørn Orskaug får mye skryt for den jobben han gjør i Storhamar. Her er han i aksjon på trening.FOTO: Fredrik Olastuen
 
– Kjemperessurs
Det renner over av plussord fra trenere og spillere når de skal beskrive Torbjørn Orskaug og hans nye rolle i Storhamar.

0
Publisert: 08.sep.2016 09:46
Oppdatert: 08.sep.2016 09:53

Torbjørn «Tobben» Orskaug har vært inne i trenerteamet i Storhamar i flere perioder. Nå er han tilbake etter å ha jobbet i Olympiatoppen en stund. Der var han coach for lagidretter. Tittelen til Orskaug i Storhamar nå er trenerkoordinator og keeper- trener.

Hovedtrener Sjur Robert Nilsen har kjent Orskaug lenge, og er glad for å ha ham med i trenerteamet i Storhamar.

– Han er en kjemperessurs for oss. Han er utrolig kunnskapsrik, og er blitt enda bedre etter tida i Olympiatoppen. Torbjørn er også utrolig god på «feltet». Han er flink til å få fram budskapet, og er bra både på teori og i praksis. Når Tobben prater til gutta hører de etter. Der er det aldri noen tomme fraser, sier Sjur Robert Nilsen, og fortsetter:

– I 2006 var jeg assistent på landslaget og Torbjørn var målvakttrener, så vi har samarbeidet godt tidligere. Han er alltid godt forberedt, og har stor kapasitet. Tobben er en krevende person, med et stort hjerte for mennesker og hockey, sier Storhamars hovedtrener.

Motiverende og krevende

Eirik Skadsdammen har samarbeidet med Orskaug i flere perioder.

– Jeg har skikkelig sansen for Tobben. Du blir motivert bare han kommer inn garderoben. Han blåser liv i alle øvelser, og han brenner for det han gjør. Alt gjøres 100 prosent, og det er herlig at han er med igjen. Sjur (Robert Nilsen) er litt av samme typen. De er krevende, men det gjør at vi skjerper oss, sier veteranen Eirik Skadsdammen.

Målvaktene Oskar Östlund og Robert Hestmann mener de ikke kunne hatt det bedre.

– Han er veldig viktig for Robert og meg – og for hele laget. Han er en ekstremt god motivator, og får folk til å gi alt. Han er rett på sak, og samtidig glimrende å diskutere med. Vi har bra dialog. For en hockeyklubb er det veldig viktig med egen målvakttrener, og vi har en stor fordel som har Tobben, sier Oskar Östlund.

– Full trøkk hele tida

Robert Hestmann henger seg på:

– Med Torbjørn på trening er det full trøkk hele tida – på hver eneste trening. Han er veldig inspirerende, og Storhamar kunne ikke hatt noen bedre målvakttrener, sier Robert Hestmann.

Torbjørn Orskaug koser seg sammen med spillerne.

– Jeg har savnet å kunne være bidra på treninger. Det er inspirerende, og dette er en veldig fin gruppe å jobbe med, sier Orskaug, som også er nyansatt som toppidrettssjef på Wang toppidrett.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
TAKKNEMLIG: Målvakt Oskar Östlund mener han ikke kunne hatt en bedre keepertrener.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke