16. jun
TØFFE TAK: Her tar Luke Moffatt (liggende) og Jacob Berglund for seg foran Stavanger-målet. I kveld smeller det igjen.FOTO: Trond Lillebo
 
– Må vise at de er mannfolk
Patrick Thoresen (31) er helt sikker på at Stavanger vil smelle på skikkelig i taklingene i kveld og tror de kommer ut i 100 igjen.

Publisert: 10.apr.2015 10:36
Oppdatert: 10.apr.2015 10:41

KHL-proffens råd til Storhamar-spillerne er at de må våge å bli taklet, og stå opp på en mye bedre måte enn de gjorde mandag.

– Det kommer til å smelle mer fredag enn det gjorde i Hamar onsdag. Storhamar-gutta må vise at de er mannfolk. De må våge å bli taklet, og være klare fra første dropp, sier 31-åringen, og fortsetter:

Mistenker nerver

– Storhamar-gutta må også våge å spille offensiv hockey, ikke bare slå pucken unna. De må spille sitt spill, som har gitt suksess i mange kamper denne sesongen. Sist ble det litt for mye ansvarsfraskrivelse. Spillere håpet at kameraten skulle ordne opp. Det går aldri bra.

Han mistenker at det var litt Storhamar-nerver i den første finalekampen i Stavanger mandag kveld.

– Det kunne se slik ut. Nå må Storhamar spille smart og unngå de saftige kontringene Oilers kan komme med. Det handler om å unngå puckmist i midtsonen, og ha nok folk hjem hver gang. De må gå mye på skøyter.

Fulgte finalen fra sofaen

Patrick Thoresen forbereder seg til finale i KHL-sluttspillet med SKA St. Petersburg. Der møter de Bars i den første kampen lørdag. Thoresen er het i St. Petersburg, etter at han ble matchvinner i de to siste semifinalene mot CSKA Moskva.

SKA St. Petersburg snudde 0–3 til 4–3 i kamper i den semifinaleserien (se egen sak).

Onsdag ryddet han plass til den andre finalen mellom gamleklubben Storhamar og pappa Petter Thoresens Stavanger.

– Det beste laget vant den andre finalen. Akkurat som det var det beste laget som vant den første finalen i Stavanger. Det var en veldig bra kamp å se på onsdag. Jeg tror denne finaleserien blir jevn.

Imponert over interessen

31-åringen er imponert over hockeyinteressen og trøkket i Hamar OL-Amfi.

– Nesten 6.000 tilskuere er veldig bra, og det var liv gjennom hele kampen. Det er utrolig imponerende. Det ser ut som om folk slipper seg skikkelig løs på tribunen nå, sier Thoresen, og avslutter.

– Onsdagens finalekamp var herlig markedsføring av norsk hockey. Vi trenger slike kamper, sier Patrick Thoresen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke