16. jun
 
- Østli er akkurat hva Luleå trenger
Det sier Luleås sportssjef Lars Bergström til HA-sporten etter Lars Løkken Østlis imponerende kamp mot Lørenskog tirsdag. Storhamar-backen nærmer seg et kontraktsforslag fra den svenske eliteserieklubben.

Publisert: 12.mar.2010 04:12
Oppdatert: -

Det sier Luleås sportssjef Lars Bergström til HA-sporten etter Lars Løkken Østlis imponerende kamp mot Lørenskog tirsdag. Storhamar-backen nærmer seg et kontraktsforslag fra den svenske eliteserieklubben.
HAMAR: HA-sporten kontaktet i går sportssjef i Luleå, Lars Bergström. Han var raskt ute med å lure på hvordan det hadde gått i kampen mellom Storhamar og Lørenskog. Han fikk opplyst resultatet, og at spiller nummer 37, Lars Løkken Østli, gjorde en av sine beste hockeykamper for året:
- Det var godt å høre. Synd jeg ikke var der, sier Bergström.
Ingen demper
Det betyr imidlertid ikke at Luleå har lagt en demper på interessen for Løkken Østli.
Tvert imot:
- Vi er inne i en tøff avslutning selv, og jeg har dessverre ikke fått tid til å komme over og se Lars. Men det er store muligheter for at vi gjør det i semifinalen. Nå leder de vel 3-1 i kamper også?, spurte Bergström, og fikk svaret ja.
- Da blir det nok semi.
Riktig spillertype
Bergström begrunner den store interessen for Østli med at han er akkurat den type spiller Luleå er på utkikk etter for neste sesong:
- Derfor er han veldig høyt på prioriteringslisten. En høyreback som han har vi lett etter lenge, forklarer han.
- Har dere andre kandidater?
- Ja, svarer Bergström.
- Men Østli er mest aktuell?
- For å si det sånn er Østli en spiller vi er veldig interessert i, og vi kommer til å ta kontakt med ham etter sesongen uansett. Det viktigste for han nå er at han fortsetter å gjøre jobben for Storhamar, og tenker på det. Hvis Østli er tålmodig, er jeg helt sikker på at han blir god nok for eliteserien. Kanskje allerede neste sesong, mener Luleås sportssjef.
Vil se Østli i VM
Bergström legger ikke skjul på at han gjerne vil se 23-åringen i vårens VM-sluttspill i Tyskland:
- Men samtidig har jeg respekt for andre treneres valg. Ettersom jeg har forstått det satset Norge på mer rutinerte backer i OL, men det kan jo hende det blir annerledes i VM. Uansett føler jeg at vi har god oversikt på Østli.
Han beskriver tirsdagens tomålsscorer slik:
- En skillsam back.
På norsk kan det oversettes til en back med gode ferdigheter.
Bergström fortsetter:
- Også er han rask på skøyter, har et godt skudd og leser spillet på en klok måte. Han løser oppgavene sine på isen veldig godt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke