15. jun
SPENT: Tore Tomter (t.v.) er veldig spent på hva framtida bringer i forhold til drift av hallene. Her etter formannskapsmøtet sammen med Anne Lise Bakken, Frøydis Sund (med ryggen til), Morten Aspeli og rådmann Svein Skaaraas.
 
- Usikkerheten er verst
Etter en samtale med revisor, fikk styreleder Tore Tomter beskjed om at hockey'n i Storhamar kan fortsette. Men den økonomiske usikkerheten rundt framtida er minst like stor.

Publisert: 27.nov.2008 06:16
Oppdatert: -
HAMAR: Det første Tore Tomter gjorde etter formannskapsmøte i går var å ringe revisor.

- Vi gjør ikke noe ulovlig. Storhamar slipper skifteretten, og vi kan fortsette, sier Tomter.

Fikk en million
Det kom som et resultat av at det ble bevilget en million kroner.

Det kan bli 500.000 til i tilskudd, hvis Tomter & co klarer å overbevise politikerne om at alt er relatert til yngres (se egen sak).
- Det er den eneste løsningen, sier Tore Tomter.
Han er veldig spent på hva som kommer opp i forhold til drift. Storhamar har erkjent at de ikke kan drifte hallene alene.
Og driftsavtalen går ut året.
I går var det flertall i formannskapet for at Hamar Olympiske Anlegg (HOA) bør overta driften.

- Trenger 3,5 mill.
- Det blir veldig spennende å se hva de mener med 2009. Den usikkerheten er verst. Hvis det er snakk om konkurs, er det ikke noe poeng å vente til mars.

Nå skal kulturkomiteen se på framtidig drift og støtte.
- Slik jeg ser det trengs det 3,5 millioner kroner i tilleggsbevilgninger, uansett hvem som drifter hallen, for å opprettholde den aktiviteten vi har i dag. Det er et minimum med det kostnadsnivået vi vet nå. Leiepriser blir et viktig tema. Slik jeg ser det får kommunen regninga uansett.
Når det gjelder drift føler Tomter at ballen ligger hos HOA.
- Vi har et veldig positivt samarbeidsklima. For HOA sin del vet de ikke timepris. Skal det være selvfinansiering er vi der igjen. Men da kommer det fra HOA. Hovedpoenget er at vi må ha på plass en langsiktig løsning, sier Tomter.
Flere av politikerne var også enige om at de ikke kunne behandle søknader om tilleggsbevilgninger hvert år.

- Finne en løsning
HOA-sjef Viggo Sundmoen var til stede på formannskapsmøtet i går.

- Nå skal kulturkomiteen se på saken, og mitt oppdrag blir å spille inn HOAs fakta. Kommunal støtte til breddeidretten blir viktig her. Så kommer leiepriser, og hva eventuelt Storhamar kan betale. Jeg skal legge fram en sak for styret 15. desember. Driftsavtalen går ut, og hallen er vårt ansvar. Kulturkomiteen må invitere HOA og Storhamar, og så må vi finne en løsning. Det må være en driftsavtale som er økonomisk fornuftig for oss også, sier Viggo Sundmoen.
Som HA-sporten har skrevet tidligere har HOA laget et kostnadsbudsjett. Der kommer det fram at det koster åtte millioner å drifte hallene. Da er det snakk om 270 dager med isdrift, som gir en døgnpris på 30.000 kroner.

Rett ut igjen
Når det gjelder den millionen Storhamar fikk bevilget i går, så går den rett ut igjen.

Til gjeld.
- Alle kreditorene har sagt seg villige til å vente til 1. januar, med unntak av Eidsiva. De ville ha pengene før, sier Tore Tomter.
I dag er det eiermøte i Storhamar. Det er klubben og stiftelsen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke