16. jun
AKTUELL FOR KHL: Aleksander Smirnov (t.v.) kan forsvinne til en KHL-klubb.
FOTO: Fredrik Olastuen.
 
Aleksander Smirnov ønsket av toppklubb i KHL
Storhamar-trener Aleksander Smirnov bekrefter at en toppklubb i KHL vil ha ham som trener.

Publisert: 22.apr.2016 13:09
Oppdatert: 22.apr.2016 13:23

Aleksander Smirnov har kontrakt med Storhamar en sesong til, men har en klausul i kontrakten om at han kan gå hvis det kommer et godt tilbud fra en toppklubb.

- Tre klubber har vist interesse. To av dem er uaktuelle. Den siste klubben er aktuell, og det er et topplag. Det er en veldig spennende jobb i en veldig bra liga. Dette er en klubb som kan kjempe om Cagarin-pokalen, sier 51-åringen, som ikke vil si hvilken klubb det er snakk om.

KHL, som har spredt seg til flere land, er regnet som verdens nest beste hockeyliga, etter NHL.

- Fristende tilbud

- Trolig får jeg et konkret tilbud mandag eller tirsdag. Så får jeg tenke litt og diskutere situasjonen. Det er et fristende tilbud, og dette er ikke lett, sier Aleksander Smirnov.

Smirnov startet karrieren i Khimik og var der til og med 1991-1992-sesongen. Så ble det finske TPS, og østerrikske Kapfenberger, før han ble Storhamar-spiller i 1996. Han spilte i gult og blått til og med 2000-2001-sesongen, før det ble Khimik igjen i to sesonger. Så returnerte han til Hamar og spilte tre sesonger til i Storhamar.

Verdensmester to ganger

Russeren er verdensmester to ganger, og har en høy stjerne i gamlelandet. Han var trener i KHL-lagene Severstal, Neftekhimik og Atlant fra 2009 til 2013. Han har trent Storhamar de to siste sesongene.

KHL-klubb

Sverige blir med i KHL kommende sesong. Nystartede Crowns får plass i ishockeyligaen. Den første bortekampen skal Crowns spille mot CSKA Moskva 10. september.

Den nyoppstartede klubben startet angivelig å rekruttere spillere 10. april. Patrick Thoresen er blitt koblet til nyvinningen. KHL har lag fra sju land og nå blir Sverige det åttende.

Den svenske landslagssjefen Pär Mårts var ønsket som trener i Crowns, men takket nei i håp om å få en annen KHL-klubb. I stedet ser det ut til at den tidligere svenske landslagstreneren Bengt-Åke Gustafsson blir trener.

Sveriges ishockeyforbund liker ikke at det opprettes et svensk KHL-lag.

– Vi støtter ikke disse planene. Vi i svensk ishockey tror på den modellen vi har, med en sterk og veldig suksessrik eliteserie, sier leder Anders Larsson til nyhetsbyrået TT.

Ifølge Kvällsposten skal ikke det nyopprettede laget ha en fast hjemmebane, men spille i Malmö, Stockholm og kanskje i Södertälje.

– Et KHL-lag, absolutt. Men ulike hjemmebaner, nei, sier Skellefteås lagkaptein Jimmie Ericsson. Han er tidligere mester i KHL med SKA St. Petersburg.

28 lag deltar i KHL. 22 av klubbene er russiske, men også Hviterussland, Kasakhstan, Latvia, Slovakia, Kroatia og Finland deltar. 

Patrick Thoresen som i forrige sesong forlot St. Peterburg, og gikk til svenske Djurgården lanserer nå som aktuell for Crowns.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke