17. jun
SKUFFET: Fredrik Lystad Jacobsen (liggende) var ikke fornøyd med måten Storhamar opptrådte på mot Vålerenga i den siste perioden i går.Foto: Fredrik Hubred Hagen
 
Avsluttet som skremte juniorer
Storhamar hadde en kanonåpning på kampen mot Vålerenga. I ti minutter ble det bare spilt i Oslo-lagets sone.

Publisert: 22.mar.2014 04:13
Oppdatert: -

Lønna for strevet var ett baklengs. Kampen jevnet seg ut, og de to siste periodene ble på ingen måte minneverdige for Storhamar.
- Vi var gode til å begynne med, I andre periode ødela alle utvisningene kampen. I tredje periode så vi ut som et vettaskremt juniorlag.
Fredrik Lystad Jacobsen var ikke i perlehumør i garderoben etter kampen. Vålerenga dro i land kampen på det de er best på: Overganger. Når Espen Shampo Knutsens gutter i tillegg er et lag som gjør få feil og som ofrer seg for hverandre, blir de vanskelig å nedkjempe.

Kan snu dette

- I den siste perioden kunne det virke som om det var vi som hadde presset på oss. Vi spilte med høye skuldre og lagmaskinen smuldret opp. Vi begynte å spille en og en, og da vinner vi ikke semifinaler. Dette var noen steg bakover i forhold til kvartfinalene, sa Fredrik Lystad Jacobsen som var meget godt klart over at Storhamar må vinne én kamp på Jordal og samtlige hjemme for å gå til finalen.
Det er mulig, men er det realistisk?
- Ja, mente Storhamar-trener Rune Gulliksen.
Han fikk også en del å jobbe med fram mot kampen søndag. Det stadig tilbakevendende problemet er at Storhamar verken scorer på sjansene sine eller i overtall. Hittil i sluttspillet har Storhamar ett overtallsmål - mot Sparta. Uttellingen er på stusslige 5,26 prosent.

Jobber med uttellinger

- Dette med uttellinger jobber vi med hver dag, og en dag må det løsne, sa Gulliksen som er fast i troen.
Det som skilte de to lagene i går, var at Storhamar gjorde feil i posisjoner der Vålerenga gjør alt etter boka. Mål nummer to og tre kom som en følge av at backene ikke ryddet unna på returer fra Tommy Jacobsen.
- Vi var ikke flinke på den biten denne gangen, men vi var heller ikke flinke nok til å komme hjem da Vålerenga hadde pucken. På det tredje målet var Eirik Børresen førstemann hjem. Det sier sitt, sa en målvakt som tidvis følte seg alene mot overmakten.
- Hva kan Storhamar lære av Vålerenga?
- Å gå rett på mål. Vålerenga spiller enkelt og effektivt. Det er noe vi med fordel, kan legge oss på minne, Etter dette kan det bare gå en veg: oppover. Nå gjelder bare en ting:
- Full skjerping søndag, sa Tommy Johansen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke