16. jun
FÅR ROS: Patrick Thoresens trener Bykov har tro på nordmannen foran serieåpningen i den russiske ligaen. Her er Thoresen i aksjon for Norge.
 
Bykov roser Thoresen
Salavat Julajev-trener Vjatsjeslav Bykov er godt fornøyd med sin norske signering, Patrick Thoresen. Bykov sier han vil bruke Patrick sammen med sine beste spillere.

Publisert: 19.aug.2009 05:06
Oppdatert: -
HAMAR: Patrick Thoresen har nå vært på plass hos den russiske eliteserieklubben Salavat Julajev fra byen Ufa i tre uker. I helga avsluttet Thoresen og hans lagkamerater en tøff treningsleir med å vinne ei turnering i Sverige. Den legendariske hockeyspilleren Vjatsjeslav Bykov er full av lovord om den nye eleven fra Hamar.

- Patrick er en veldig god spiller. Jeg skal bruke ham sammen med de beste spillerne for å fullføre 1.- eller 2. rekka, sier Bykov til NRK.

- Godt å høre
- Det er godt å høre at Bykov har tro på meg. Det er hyggelig det, sier Hamar-gutten til HA-sporten.

Patrick skal i utgangspunktet spille i rekke sammen med Aleksander Radulov og Andreas Johansson, som begge har fortid i NHL - de også.
- Er dette spillere du fungerer godt sammen med?
- Ja, vi er ganske like spilletyper. Alle tre har bra driv på skøytene, jobber hardt og har blikk for spillet. Men Radulov er nok den største måljegeren av oss. Han er en notorisk målscorer.
- Jeg spiller sammen med to kjempegode spillere, og jeg synes vi har funnet hverandre bra, mener Patrick.

Johansson kamerat
Samspillet med Andreas Johansson fungerer også godt utenfor banen. De to er blitt gode kamerater og har skaffet seg leilighet sammen rett ved ishallen.

- Det er greit å ha noen å snakke med også, og vi har funnet en leilighet på 250 kvadratmeter. Her er det plass til begges familie når de kommer på besøk, og Andreas har en sønn på ni år, forteller Patrick, som selv har samboer og to barn som blir værende igjen i Hamar.
Akkurat nå er hockeyspiller Thoresen sliten etter en tøff oppkjøringsperiode de siste to, tre ukene.
- Vi har kjørt hardt. Det har vært harde treninger, men jeg kom godt forberedt og var rustet til dette. Treningsleiren i Sverige har vært slitsom, og det har vært mye reising til og fra kamper i Finland også.

Gjelder å vinne
- Hvordan vurderer russisk hockey i forhold til NHL-hockey?

- I og med banene er større her i Europa, blir det nok mer ro i spillet enn i NHL. Jeg synes også det virker bedre organisert, men jeg ennå ikke møtt noen russiske lag, så jeg skal ikke si noe for sikkert.
- Vinner dere serien?
- Gjør vi ikke det, har vi ikke vært gode nok. Å vinne er det eneste som gjelder. Nå har jeg vært rundt laget i to, tre uker, og jeg synes det ser veldig bra ut. Vi har et godt lag med mange utrolig talentfulle spillere, sier Patrick Thoresen.
Det er seriestart for Patrick og kompani 12. september, og da spiller Ufa borte mot Riga.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke