16. jun
IKKE TIL Å TRO: Folk gned seg i øynene da Fredrik Lystad Jacobsen ikke fikk satt denne pucken i mål. I stedet føk den langs mållinja og ut i intet. Foto: Terje Midttun
 
Ferdigscoret - ikke mål
Fredrik Lystad Jacobsen hadde mest lyst til å grave seg ned under betongdekket i Hamar OL-Amfi etter kampen mot Stjernen.

Publisert: 10.jan.2014 04:13
Oppdatert: -
Hamar
Årsaken ser du på bildet. Den kjappe forwarden skapte selv en mulighet foran et åpent Stjernen-mål mot slutten av kampen i går. Lystad Jacobsen gikk fra Stjernen-backen og hadde bare å putte. Keeperen hadde for lengst forlatt målet. Gummiskiva traff stanga da Lystad allerede hadde startet jubelen. Pucken skled langs mållinja og ut av målgården. Lystad Jacobsen står fortsatt med seks mål i sesongens eliteserie. Kanskje ikke så rart han ville ta en stund for seg sjøl før han snakket med noen etter kampen:

Marerittaktig

- Stang ut, typisk meg i år, sa Lystad Jacobsen før han la hodet i hendene og gned seg i panna, for liksom å forsikre seg om at det ikke var snakk om et mareritt, og fortsatte med selvbebreidelsene:
- Jeg har inntrykk av at jeg ikke gjør en eneste ting riktig når det gjelder å score mål. Det har vært slik i hele år.
- Situasjonen begynte da jeg måtte strekke meg for å få tak i pucken ute på høyresiden, i ettertid så jeg at jeg ikke klarte å dra pucken helt inn. Resultatet var at den gikk i stolpen og langs hele mållinja og ut av målgården. Helt forferdelig. Jeg må ta meg sammen. Heretter må jeg bare ta oppstilling foran motstandernes keeper og skjerme ham slik at lagkameratene mine, som evner å treffe mål, får score.

Gjorde mange feil

Trøsten får være at det ble gjort mange feil offensivt mot Stjernen. Storhamar skulle briljere litt og glemte å gjøre ting enkelt. Selv om de vant kampen fortjent, kom det mer som et resultat av defensiv styrke enn sjanseskapende offensivt spill. Nøyaktigheten både i pasningsspillet og avslutningene var ikke god nok.
- Det ble my drilling og laget mistet ofte pucken i farlige situasjoner som skapte overganger for motstanderen, men vi vant på en halvpasselig dag. Vi kan bedre enn dette, sa Lystad Jacobsen som mente at laget må bli flinkere til å fokusere på det de skal, også mot antatt enklere motstandere.

Fornøyd med poengene

Storhamar-trener Michael Smithurst mente Stjernen hadde alt å vinne mot Storhamar og spilte deretter.
- Det er aldri lett å møte et lag som sliter og jobber så hardt, og vi må også være mer presise med det vi gjør, ellers lager vi ris til egen bak. Men vi fikk med oss tre poeng, tross alt, sier Smithurst.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke