16. jun
LYST PÅ SEIER: Aleksander Smirnov håper de kan ta Lørenskog i ettermiddag. Storhamar har slitt mot topplagene så langt denne sesongen. Her i samtale med Martin Rønnild.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
"For å klatre på tabellen må vi slå lag som ligger foran oss. Det handler om full konsentrasjon i 60 minutter. Ellers blir vi straffet."
Aleksander Smirnov har veldig lyst på en toppskalp fortest mulig. Muligheten kommer allerede i ettermiddag – borte mot Lørenskog.

Publisert: 28.nov.2015 08:30
Oppdatert: 28.nov.2015 08:38

Storhamar har tapt begge kampene mot Lørenskog denne sesongen. Det samme gjelder for kampene mot Stavanger og Sparta.

– Mot topplagene handler det om å finne balansen mellom det defensive og det offensive. Mot Manglerud Star og Vålerenga var vi gode defensivt. Mot Lillehammer var det veldig mye bra offensivt. Nå må vi sette dette sammen, stabilisere spillet, og finne tilbake til vårt spill.

Smirnov var veldig godt fornøyd med 1. perioden mot Lillehammer torsdag.

Slapp oss ned

– 1. perioden var veldig bra. Så slapp vi oss ned litt, begynte å jukse. Spillerne mistet konsentrasjonen, og da kom det personlige feil. Det holder at konsentrasjonen faller ti prosent. Da blir vi straffet, og vi blir straffet enda hardere av topplagene, sier russeren, og fortsetter:

– Jeg har sagt det til gutta: For å klatre på tabellen må vi slå lag som ligger foran oss. Det handler om full konsentrasjon i 60 minutter. Ellers blir vi straffet hardt.

Han har noen tanker om hva som må ligge i bånn i Lørenskog ishall i ettermiddag:

– Lørenskog er et godt og rutinert lag, med gode enkeltspillere. Vi må spille bra defensivt, og ta vare på overgangene vi får. I tillegg handler det om å unngå utvisninger.

Smirnov vil gjerne ha et enkelt spill, krydret med tålmodighet og god disiplin.

– Vi må jobbe knallhardt sammen, og bedre effektiviteten.

Storhamar-treneren har sett bedring i seriespillet etter at de ble slått ut av Champions Hockey League.

Kvalitet og fulle batterier

– I et par måneder hadde vi et lignende kampprogram som i sluttspillet. Det ble lite tid til trening. Nå er det bedre tid til restitusjon og kvalitetstrening. Vi har fått bedre tid til terping, på blant annet overtall. Mot Lillehammer scoret vi tre mål i overtall, så det hjelper å øve, sier 51-åringen, og fortsetter:

– Vi mangler litt på den fysiske formen. Det skyldes i hovedsak kampprogrammet vi har hatt, men det er bedring der også. Nå kommer det en ny seriepause snart, og den skal vi bruke godt. Vi skal trene med kvalitet og lade batteriene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke