17. jun
 
Se kuben forsvinne på 2 1/2 minutt
Espen Løvås, som var prosjektleder i 2004, syntes det var litt vemodig å demontere kuben søndag, men han gleder seg til å få den nye på plass.

Publisert: 18.jan.2016 11:07
Oppdatert: 19.jan.2016 18:21

En dugnadsgjeng på 15 personer fyrte i gang driller og vinkelslipere etter Frisk Asker-kampen søndag. Rett etter midnatt var kuben demontert.

- Det var litt vemodig, men helt greit. Nå kommer noe som er enda bedre, og det blir utrolig spennende, sier Espen Løvås.

Fart på sakene etter gullfesten

Espen Løvås jobbet i Storhamar, og var prosjektleder da kuben ble en realitet i 2004.

- Vi hadde drodlet lenge om en kube, og etter gullfesten i 2004 ble det fart på planene. SSU ga 5.000 kroner, og det ble satt i gang en prosess som gikk utover sommeren i 2004. Vi fikk inn bidrag flere firmaer, og Norsk Tipping ble med på laget den sommeren.

Espen Løvås og Tore Tomter, som også var sentral i prosjektet, var i flere haller i Sverige for å se på kuber. Det var Mester Erik Kristiansen som sto for den offisielle åpningen av kuben, som var klar til bruk 24. oktober.

den nye kuben på plass 27. februar

Det jobbes nå på harde livet med å montere den nye kuben, som CC betaler over sju år. Målet er at den nye kuben skal heises i taket i slutten av uka, men den er ikke operativ før hjemmekampen mot Stavanger 27. februar.

Den nye kuben koster 3,5 millioner kroner, og er lik den som ble brukt under ishockey-VM i Ostrava i Tsjekkia. Det blir en åtte siders kube med skjermer på alle sider. I tillegg til ny kube blir det montert nye ledskjermer over alle inngangene i Hamar OL-Amfi. 

 
NY KUBE: Slik blir den nye kuben i hallen.
LITT VEMODIG: Espen Løvås (t.h.) var kubesjef i 2004. Her samme med Thore Saxrud, som også har vært sentral.
FOTO: Fredrik Olastuen.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke