16. jun
STERK: Lars Erik Hesbråten har vært god denne sesongen. Tirsdag ble han belønnet med landslagsplass.FOTO: Stein-Erik Stormoen
 
Har ikke gitt opp proffdrømmen
Tirsdag fikk han landslagsplass som en bonus. Lars Erik Hesbråten har imponert denne sesongen, og 25-åringen har ikke gitt opp drømmen om å spille i en annen liga.

Publisert: 02.des.2010 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Lars Erik Hesbråten får mye istid i Dragons, og har gjort det bra. Han spiller både under- og overtall.
Drømmen lever
Han har imponert mange, inkludert landslagstrener Roy Johansen.
- Det begynte bra denne sesongen. Så hadde jeg en dårligere periode, men i det siste har det gått veldig bra. Nå har vi gjort om på rekkene, slik at jeg spiller sam- men med Pål (Johnsen) og Eirik (Skadsdammen). Det har fungert veldig bra. Det er mer offensivt nå, og det er en fryd å spille sammen med Pål, sier Hesbråten, og fortsetter:


Blitt mer voksen


- Det å få spille på landslaget er stort, og en mulighet til å vise seg fram. Jeg har ikke slått fra meg drømmen om å spille utenlands, men jeg stresser ikke med det, sier Hesbråten, som forklarer suksessen slik:
- Jeg har mer ro, og er blitt mer voksen. I tillegg har jeg trent bra, og følt meg pigg, sier 25-åringen, som står med ni mål og fem målgivende pasninger etter 22 kamper.
Seks av målene har kommet i overtall.


Ble overrasket


Han skjønte ingenting da Peter Johansson kom bort for å gratulere før tirsdagstreninga.
- Han sa ikke hvorfor. Så kom Michael (Smithurst) og gratulerte. Etter hvert sa han at jeg hadde blitt tatt ut på landslaget. Jeg visste at det var et uttak nå, men jeg har ikke tenkt så mye på landslaget, så jeg ble litt overrasket.
Norge skal spille Euro Hockey Challenge i Slovenia. De møter Østerrike, Slovenia og Ungarn fra 16. til 18. desember. Sam- lingen starter i Oslo 14. desem-ber.


- Solid inntrykk


Landslagstrener Roy Johansen kommenterer uttaket av Hesbråten slik.
- Hesbråten gjorde et solid inntrykk sist han var med. Jeg har sett Storhamar to ganger denne sesongen. I tillegg har jeg fått jevnlige rapporter fra folk som har sett ham. Vi gir flere muligheten nå, og Hesbråten har vært på lista en stund, sier Roy Johansen.
Sist Hesbråten var med på landslaget var etter sesongen i 2009.


Skads og Huse på blokka


Roy Johansen er imponert over formkurven til Dragons.
- De har vært gode i flere kamper, og jeg hadde flere Storhamar-spillere på blokka mi. Både Eirik Skadsdammen og Martin Blakseth Huse var aktuelle nå. Det er mulig at de får sjansen senere, sier Roy Johansen.
Storhamar møter Rosenborg i Leangen Ishall i kveld. Trondheim-laget kommer fra seier mot Lørenskog.
Andreas Gröndahl sliter med en skade, og er tvilsom. Blake Cosgrove sto over sist, men spiller trolig i kveld.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke