17. jun
 
Hestmann får 50.000 kroner i feriepenger
Robert Hestmann får 50.000 kroner i stipend for norsk kvartfinale, mens hockeyforbundet sitter igjen med 1,5 millioner kroner. Jon Haukeland tror imidlertid effekten er større.

Publisert: 12.mai.2011 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: - Jeg har sikret meg en bra sommer nå. Uttellingen er ikke så verst, gliser Robert Hestmann.
Storhamar-målvakten får 50.000 kroner for norsk kvartfinaleplass i VM - uten å ha spilt ett eneste minutt. Eller sekund om du vil.
Han kan takke landslagskameratene for de ekstra feriepengene, som kommer i tillegg til de 10.000 kronene hver spiller fikk i stipend for å ha blitt tatt ut til VM, og dagpengene for samlingene inn mot VM, der Hestmann var med i nesten seks uker.

100 prosent med

- Jeg håper imidlertid at jeg også har bidratt litt til suksessen, selv om jeg ikke har spilt. Jeg har vært med på alle treninger, prøver å backe opp gutta 100 prosent hele tida og har vært med i boksen i fem av seks kamper så langt. Det er en super gjeng, og innmari morsomt å være med, forklarer 22-åringen.
Hva som skjer mot Finland i kveld visste han ikke i går ettermiddag. Pål Grotnes har trent de siste dagene, men om veteranen kan være med avgjøres kanskje ikke før i dag.
- Det hadde vært utrolig gøy å få være i boksen, for det kommer til å bli fullt og bra stemning. Jeg er klar og i form, jeg har trent to ganger hver dag i lang tid, og har hatt bra framgang også her nede.

1,5 mill. for forbundet

Også for Norges Ishockeyforbund er det lønnsomt å komme til kvartfinale i VM for andre gang. Generalsekretær Jon Haukeland anslår at forbundet vil sitte igjen med rundt 1,5 millioner kroner netto etter mesterskapet, når alle utgifter og stipender er dekket.
- Det er ikke noe beløp som gjør at vi kan lene oss tilbake og hvile, eller kan bygge mange ny e ishaller, men det er et viktig bidrag til vår økonomi som vi er glad for. Det største spranget i resultatutbetalingene i VM er mellom å nå kvartfinale og bli slått ut i mellomspillet, og derfor er det det viktigste sportslige hoppet vi kan gjøre i mesterskap, forklarer Haukeland.

Stor indirekte effekt

Han tror at effekten av årets VM kan bli vel så viktig som selve bonusutbetalingen denne våren. Så langt har VM nærmest gitt ny rekord i positivisme rundt landslaget og norsk hockey.
- Dermed blir den indirekte effekten minst like stor etter VM. Den oppmerksomheten vi har fått i media og hos nordmenn er gull verdt for oss. Hockeyspillere framstår med godt humør, utrolig lagånd og vilje til å ofre seg for hverandre. Det håper vi gir oss gode kort framover, forklarer Haukland.
PS! Lars Løkken Østli spilte 48 sekunder i VM før han ble skadet med hjernerystelse. Med VM-plass og kvartfinalestipend blir det 60.000 kroner til sammen, det vil si at Storhamar-backen har hatt en timelønn på isen på 4,5 millioner kroner. Delt på hvor mange timer han trener i året blir det imidlertid ikke rare lønna...
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke