16. jun
HJELM-SHOW: Andreas Hjelm gjorde alt sjøl. Han rundet fire Lillehammer-spillere. På det lille bildet henger pucken i krysset.
 
Husker ikke superscoringen
Storhamar - Lillehammer 2-1 På tiden 61.40 ble Joakim Eidsæther passert som den første av fire Lillehammer-spillere. Fem sekunder senere hang pucken i krysset. Andreas Hjelm husker ingen ting fra superscoringen mot Lillehammer i går, men det gjør 1.815 tilskuere og resten av hockey-Norge.

Publisert: 23.sep.2009 05:01
Oppdatert: -
HAMAR: På egen blålinje satte Andreas Hjelm fart forbi Joakim Eidsæter, og foran ham ventet tre fortapte lagkamerater fra Lillehammer.

Stein Store Bakken, Patrick Bäärnhielm og Stefan Sjödin måtte bare konstatere at de i løpet av fem sekunder ble statister i et godt stykke hockeykunst.
Han danset forbi hele rekken, limte pucken oppe i krysset og sikret seg sannsynligvis årets måltittelen allerede i fjerde serierunde
Selv husker han ingen ting.

Automatisk
- Da jeg passerte blålinjen gjorde jeg alt automatisk. Fra jeg gikk forbi den første forsvareren til pucken var i mål, husker jeg ingen ting, beskriver Hjelm.

Men han skjønte raskt at han at han hadde gjort en prestasjon som skrev seg inn i historiebøkene i løpet av fem sekunder.
- Det er det fineste målet jeg har scoret, forteller Hjelm til HA-sporten.
Men den offensive backen gjorde egentlig noe han har blitt rådet mot å gjøre i avgjørende faser av kampen.
1.45 i sudden death må vel sies å være på et ganske kritisk tidspunkt.

- Krydrer spillet
- Jeg har fått beskjed om at jeg må ta litt mindre sjanser. Jeg prøver jo på dette litt for ofte, men det er bare slik jeg er. Det var fryktelig risikabelt å passere som bakerste mann, fortsetter Hjelm.

- Andreas er en backtype vi i norsk hockey trenger. Han krydrer spillet med scoringer som dette. Noen ganger kan det bli litt mye, men vi må også tillate det. Han har en voldsom entusiasme, sier trener Rune Gulliksen.

Hylles
Om ikke Hjelm husker handlingsforløpet selv, var det flere av hans lagkamerater som kunne beskrive det etter seieren i går.

- Jeg vet ikke om det har blitt scoret et finere mål i Hamar OL-Amfi, sier Pål Johnsen.
- Dette var hockeyporno, sier Ruben Smith.
- Å se slike scoringer varmer en gammel teknikkers hjerte. I tillegg er ikke dette en 6-0-scoring, Hjelm gjorde det i sudden. Outstanding, mener assistenttrener Ole Eskild Dahlstrøm.
- Vi må nok inn i arkivene for å finne en bedre scoring, sier han.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke