16. jun
TETT OG JEVNT: Her stopper Ruben Smith pucken foran Vålerengas Lars Erik Spets. Det er lite som skiller lagene i eliteserien etter 15 serierunder. Det er veldig bra.
 
Jevnt er bra
Det er blitt sagt nesten før hver eneste sesong så lenge jeg har vært interessert i ishockey, at serien blir jevn. Nå er endelig eliteserien superjevn. Og spennende.

Publisert: 01.nov.2008 06:28
Oppdatert: -
HAMAR: Det er spilt 15 serierunder, og jeg er klar over at dette bare er oppvarming i en hockeyserie.
Klar tendens
Men likevel er tendensen veldig klar. Serien er utrolig jevn. To lag har falt av, Comet og Furuset. Furuset ligger der mange trodde de skulle ligge, mens Comet har skuffet.

Fra toppen ser det slik ut i poeng:
1) Sparta 35.
2) Stjernen 31.
3) Vålerenga 28.
4) Lørenskog 26.
5) Storhamar 25.
6) Frisk-Asker 25.
7) Stavanger 24.
8) Lillehammer 24.
Dermed er spenningen for hvem som går til sluttspill nesten borte.
Men det spiller ingen rolle.

Sparta foran
Sparta er det laget som har imponert mest gjennom 15 serierunder. De har, ved siden av Vålerenga, den jevneste stallen. De har også en av de beste målvaktene i Phil Osear.

Og så har de matchvinnertyper i hver eneste rekke når ting flyter.
Med Martin Røymark i spissen.
Sparta har vært utrolig flinke til å bikke jevne kamper til sin fordel. De gjorde det igjen torsdag, da Lørenskog yppet seg.

Herlig miks
Og nettopp Lørenskog har vært den store overraskelsen. Trener Atle Olsen har satt sammen et lag med en veldig god målvakt (Harpwood), eventyrlystne og oppofrende amerikanere - og unggutter som har fått tillit, og dermed sjøltillit.

De har blant annet slått Storhamar to ganger.
Stavanger er trolig det laget som bruker mest penger, sjøl om de kun kjøpte inn noen simple busskort til spillerne i oktober. Men Stavanger så langt har slitt med de samme problemene som før. De har ikke vært noe lag med stor L, bortsett fra i noen kamper.
Vålerenga har også som nevnt en veldig bra stall - og de bruker også bra med penger. De har hentet hjem brødrene Spets blant andre, og har fått en god målvakt i DesRochers. Men Vålerenga har ikke levert så mange tryllekunster så langt, og Storhamar hadde en alle tiders mulighet til å slå dem torsdag.

Nytt og bra
Nye Storhamar har ikke overraskende svingt i prestasjonene, men bortsett fra i hjemmekampen mot Lørenskog, har de markedsført seg bra. Trioen Orskaug/Smirnov/Dahlstrøm har en stor utfordring i tynn stall, mindre rutine enn før, og at nøkkelspillere får stor belastning hvis det blir mye spill i overtall og undertall.

Men de har vist en imponerende arbeidsmoral, og det er moro å se en spiller som Andreas Hjelm, som har vokst med oppgaven.
Backene Koivu og Løkken Østli har også vært veldig stabile, og sammen har dette backparet produsert 18 målpoeng.
Storhamars nøkkel ligger i solid defensiv struktur. Utfordringen en stund har vært effektivitet. Det løsnet i Sparta-kampen, men manglet igjen mot Vålerenga. En enkel løsning kan være mer trafikk foran mål og flere skudd.
I dag er de på veldig godt skuddhold mot Frisk-Asker.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke