16. jun
1. VALG NÅ: Med Pål Grotnes ute med skade, er Ruben Smith Norges 1. keeper akkurat nå. Han kan spille seg til en bra OL-posisjon. Fredag venter kamp mot Frankrike.
 
Kan redde OL-sjansene
Pål Grotnes skal opereres torsdag, og er ute en stund, mens André Lysenstøen har vært ute med en kneskade. Nå kan Ruben Smith spille seg til en veldig god OL-posisjon. Per nå er han 1. keeper for Norge.

Publisert: 15.des.2009 05:01
Oppdatert: -
HAMAR: Landslagstrener Roy Johansen reiser til Frankrike med to målvakter: Ruben Smith og André Lysenstøen.
Vil se Lysenstøen
- I utgangspunktet skal de stå en kamp hver. Vi vil gjerne se Lysenstøen i kamp. Det er lenge siden sist, og han har vært gjennom en operasjon. Det er viktigere for ham å vise seg fram enn for Ruben, sier Roy Johansen.

I utgangspunktet er Pål Grotnes Norges førstevalg. Torsdag skal han altså opereres etter å ha slitt med lyskeproblemer en stund.
Pål Grotnes rekker OL, men det blir spennende å se hvor fort han spiller seg inn i det igjen.
- I utgangspunktet er Ruben 2. keeper, bak Grotnes. Så får vi se hvor lenge Grotnes er ute, og når han kan trene for fullt igjen. Det er vel ingen mal i forhold til lyskeskader. Vi får vente og se, sier Roy Johansen.

Beste sist
Ruben Smith er uansett offensiv, og er klar til å vise seg fram.

- Jeg håper på flere sjanser framover. Det har ikke vært så mange muligheter i mesterskap. Jeg sto ti minutter i siste VM, mot USA.
Han fikk veldig gode tilbakemeldinger etter den siste landskampen han sto, i Hviterussland.
Det var mot et all star-lag.
- Det var nok min beste landskamp. I hvert fall i følge keepertreneren på landslaget. Nå er det Frankrike, og jeg vet hva de står for, og føler meg bra forberedt. Det handler om å benytte de mulighetene som kommer.

Ekstra utfordring
I den siste landskampen hadde Storhamar-målvakten mye å gjøre.

- I noen kamper før det, kom motstanderen mest på overganger. Mot all star-laget var det travelt. Dermed øker mulighetene for å prege kampen - og bidra. Jeg trives best når det er travelt.
Smith synes landslagsspill er en herlig ekstra utfordring.
- Det gir ekstra motivasjon og sjøltillit, spesielt når det går bra. OL blir stort. Jeg skal jobbe hardt hver dag framover.

Savner målvakttrener
Selv om Ruben Smith ikke var helt fornøyd etter Lørenskog-kampen søndag, så har han vist høy klasse de siste kampene.

- Det er en litt annerledes sesong for meg. Forrige sesong spilte jeg veldig stabilt, uten de store toppene. Nå har jeg spilt noen utrolig bra kamper, og noen middels bra kamper. Det har svingt mer.
- Savner du en målvakttrener i det daglige?
- Ja, det gjør jeg, og det er vel naturlig etter å ha hatt målvakttrener i seks år. Mangel på målvakttrener preger spillet mitt i noen faser. Det går på tekniske ting, men det fungerer stort sett greit.
PS! Norge møter Frankrike i Frankrike fredag og lørdag.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke