17. jun
JubelGUTTER: Alexander Reichenberg (f.v.), Hampus Gustafsson og Erik de la Rose jubler for scoring. Nå ligger de veldig godt an til å nå sluttspillet i CHL, og kjærkomne inntekter.FOTO: Fredrik hubred hagen
 
Kan sitte igjen med én million
To hjemmekamper til i Champions Hockey League, og bonus for å gå videre til sluttspillet, kan gi Storhamar en drøy million kroner i klubbkassa.

Publisert: 31.aug.2015 06:36
Oppdatert: 31.aug.2015 07:07

CHL-budsjettet er i rute. Torsdag spilles den siste gruppespillkampen, mot Genève-Servette i Hamar OL-Amfi. Det er ren bonus opp mot budsjett.

Mye tyder på at Storhamar går videre til sluttspillet. De leder gruppa med seks poeng. Det betyr i tilfelle minst en hjemmekamp til. Det er snakk om borte- og hjemmekamp i 16-delsfinalen i CHL.

500.000 kroner

Etter det HA-sporten erfarer er 5.000 tilskuere inne i ishallen på Hamar vest verdt 500.000 kroner. Med to hjemmekamper til vil det være etterlengtede penger inn i klubbkassa.

I tillegg kommer mest sannsynlig en bonus fra CHL for å gå videre fra gruppespillet. Det skal være verdt om lag 140.000 kroner. Det betyr at Njål Berge & co. kan få en CHL-pluss på en drøy million kroner.

Ingen gikk inn gratis

Hele dette økonomiske og sportslige eventyret startet i hjemmekampen mot Sparta Praha med nesten 5.000 tilskuere på tribunen.

– Det var ingen som gikk inn gratis i den kampen, ingen fra yngres og ingen med VIP-kort. Dermed ble resultatet så bra, og gjør at vi er på null nå i CHL. Jeg er veldig takknemlig for at alle stilte opp og betalte for å se og støtte laget sitt, sier Berge, som kan avsløre at de hadde lange diskusjoner om de skulle takke ja til CHL-spill. Det handlet om økonomi.

– Vi hadde seriøse og lange diskusjoner om vi skulle takke ja. Vi regnet veldig nøye på det. Vi ville være sikre på økonomien i det, men jeg angrer ikke på at vi takket ja nå, sier Njål Berge muntert.

Sikrer framtida

Her forteller han om hvor viktig overskuddet fra CHL-kampene er:

– De pengene blir viktige for satsingen framover. Ikke bare for denne sesongen, men for framtida. Sammen med finalekampene gir dette oss en buffer som gjør at vi kan satse sportslig, og samtidig ha en sunn økonomi, sier Njål Berge, som fulgte kampen mot Genève-Servette hjemmefra lørdag kveld.

– Dette er utrolig moro. Tenk at gutta dro fra Praha og Genève med seks poeng i kofferten. Dette er et eventyr, og de fikk jo suveren støtte fra tribunen på begge kampene, sier Njål Berge.

Storhamar leverte en kjempekamp i Genève lørdag kveld. En perfekt kampplan, herlig disiplin, og vilje i verdensklasse sikret den andre seieren i Europa på to dager, og nå har Storhamar veldig gode muligheter til å gå videre.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke