16. jun
SPENNENDE: I kveld sender Aleksander Smirnov spillerne sine på isen til den første treningskampen mot erkerivalen Vålerenga.
FOTO: DAG W. GRUNDSETH.
 
Må matche de unge
Sesongstart: Med en bred stall, følger også et stort ansvar for Aleksander Smirnov.

0
Publisert: 13.aug.2015 08:41
Oppdatert: 13.aug.2015 08:45

Forventningene er så store rundt Storhamar nå, at de fleste av oss har godt av å lande litt før Champions Hockey League begynner i neste uke.

Selv om Aleksander Smirnov rår over en av de aller bredeste hockeystallene i Norge, vil det fortsatt være både overraskende og imponerende om Storhamar tar poeng mot Genève og Sparta Praha.

Vålerenga i kveld

Det blir spennende å se de gule og blå mot Vålerenga i kveld. Den kampen kan du også følge på HATV, og det er mye vi lurer på.

Hvor gode er de nye? Hvordan vil de nye rekkene fungere? Hva med målvaktspillet nå som sluttspillhelten Andrew Engelage er borte? Vil Robert Hestmann og Oskar Östlund holde samme nivå?

I et lengre perspektiv er jeg også spent på hvilken posisjon de yngste spillerne får i klubben.

For det er ingen tvil om at det er en kraftig oppjustering av den sportslige satsingen.

En ekstra femmer

En del sentrale spillere er forsvunnet fra forrige sesong. Blant dem Pål Johnsen (assistenttrener), Linus Johansson (Sverige), Mads Hansen (lagt opp), Luke Moffatt (Italia) og Andrew Engelage (Italia). Men samtidig er det kommet inn ti nye:

Robert Hestmann, Oskar Östlund (målvakter), Scott Hotham, Christian Bull (backer), Alexander Reichenberg, Mikael Zettergren, Hampus Gustafsson, Magnus Lindahl, Martin Blakseth Huse og Martin Rønnild (løpere).

I sum er det en ekstra femmer som Storhamar-trener Aleksander Smirnov har å rutte med.

Det betyr at det vil bli mindre spilletid på en del spillere.

Må være tøffe

For noen vil det være bra, for det er ingen tvil om at Sasja presset saften uten av en håndfull nøkkelfolk da det dro seg til.

Det trenger han ikke å gjøre nå. I hvert fall ikke i samme grad. Som igjen betyr at de vil ha litt ekstra å kjøre på med i hvert enkelt bytt.

Så kan vi selv tenke oss hva det vil bety for spillere som Christian Larrivée og Jacob Berglund.

Spørsmålet er om unge Storhamar-produkter som Jørgen Langdalen, Vetle Lindstad, Anders Gulliksen, Simen Hansen og Stein André Hagen får den spilletiden de trenger på et nivå som er utviklende for dem.

Jeg tror Sasja vil håndtere dette også. Han vet at de må få sjansen for at de skal kunne ta steget opp. Og det må fortsatt være slik at Storhamar jobber planmessig og hardt for å utvikle egne spillere.

Da er det også viktig at de unge spillerne ser at det er mulig å konkurrere seg inn på laget. Det igjen sender nemlig viktig signaler nedover blant dem som er enda yngre og som drømmer om en sjanse om noen år.

Blir denne lista lagt for høyt, kan Storhamars brede stall være ødeleggende for talentutviklingen på sikt.

Samtidig liker jeg Smirnovs signaler om at de bare må jobbe på.

Det er nemlig ikke alle talentene, som det er blitt snakket om at kunne blitt så gode, som forsto hva hardt arbeid virkelig betyr.

Der tror jeg også Smirnov er en tydelig og god læremester.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke