17. jun
STERKE TALL: 1. femmeren, her representert ved Eirik Skadsdammen, Mattias Livf og Joakim Jensen, har scoret 54 prosent av Dragons' mål så langt.
 
Målscorere i 1. rekke
1. femmeren til Storhamar har scoret hele 54 prosent av målene for Dragons så langt. «Team Johnsen» står bak 45 av 84 mål.

Publisert: 05.des.2009 05:03
Oppdatert: -
HAMAR: Det er mye snakk om at 1. femmeren bør produsere mest i et hockeylag, men disse tallene er unike.

Eirik Skadsdammen bommet med ti prosent da han ble utfordret til å tippe prosentandelen mål de har stått for.
- Vi må jo ta med at vi får spille mye også, men jeg ble litt overrasket over tallene. Rekka, sammen med backene, fungerer veldig bra. I det siste har det vært utrolig bra, sier Skadsdammen.

Kun tre foran
Sjøl har Eirik jublet for mål hele 14 ganger. Kun tre spillere i eliteserien har scoret flere: Jonas Solberg Andersen, Sparta (18), Marco Charpentier, Lørenskog (18) og Tomi Pöllänen, Lillehammer (15).

- Er det bare tre foran? Det var overraskende. Da kan du trygt si at jeg burde toppet, for jeg har hatt mange sjanser. Men dette er uansett bra. Jeg skal fortsette å skyte mye.
Joakim Jensen har også scoret 14 mål.

Mange Pål-varianter
Skadsdammen stortrives sammen med Pål Johnsen og Joakim Jensen.

- Vi spilte sammen i sluttspillet forrige sesong også. Vi passer bra sammen. Pål skal ha pucken mye, og han har varianter på det meste. Det gjelder å henge med. Jensen er god rundt mål, mens jeg skal grave fram puckene, og så gjelder det å posisjonere seg riktig. Vi utfyller hverandre godt. Det er viktig å ta med backene i dette også. Hele femmeren har vært bra.

Tøffe kamper
Dragons er inne i et tett kampprogram, og det blir ikke lettere av at Vålerenga og Sparta er motstandere i fire strake kamper.

- Det er en tøff periode. Det var moro at vi kunne slå Vålerenga på Jordal sist. Det er sjøltillit i hele laget nå, og vi har fått et løft. Sparta er nok enda mer fysiske enn Vålerenga, så det gjelder å stå opp, sier Skadsdammen.

- Bra flyt
Trener Rune Gulliksen er veldig godt fornøyd med produksjonen til 1. femmeren.

- Jeg satte Eirik der for å få mer kraft og fart. Han er veldig direkte i spillestilen. Pål og Joakim er mer finslepne. De fungerer godt sammen. Mats (Larsen Mostue) og Mattias (Livf) er også en viktig del av den femmeren. Backer er en viktig del i offensiven også. Backene våre har scoret 20 mål. Det er jeg fornøyd med.
Dragons møter Sparta hjemme i morgen. Så venter kamp i Sarpsborg tirsdag.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke